event_note Изложба
25.09.2019 - 08.10.2019 access_time 20:00

Изложба радова „Апаарт“ аутора Владимира Станковића од 25. септембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
25.09.2019 - 08.10.2019 access_time 20:00

Изложба радова „Апаарт“ аутора Владимира Станковића од 25. септембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба радова „Апаарт“ аутора Владимира Станковића биће отворена у среду, 25. септембра у 20 часова у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада и трајаће до 08. октобра.

О изложби

Хибридна реч Апаарт, којом је именована серија радова, настала је спајањем енглеских речи apart и art – раздвојеност, одвојеност особа, разореност, дистанца са једне стране и уметност у смислу креативног умећа, лепоте и маште са друге.

Идеја водиља, како новонастале речи, тако и графичких листова, јесте контраст, јукстапозиција. Концепт изложбе, на првом месту, подразумева посматрање односа целине, сегмента и појединачног начина на који се доживљај појединачног, самосталног мења у мноштву.

У том смислу, сваки појединачни лист поседује контрасне односе, међутим, контраст постаје доминантан спајањем више листова у нову непредвидиву целину. Другим речима, прелазом из микро у макро перцепцију добијамо рукопис који дефинише целину на нови начин, рукопис који је свесна, намерна мимикрија новинске штампе, чисти црно бели односи технике линореза.

 

 

О аутору

Рођен у Београду, 1980. године. Студирао је ликовну уметност на Академији уметности у Новом Саду. Од 2004. године редовно излаже у значајним галеријама и уметничким институцијама широм света, као што су Графички бијенале Aqcuiprint у Италији; Triestecontemporanea у Венецији; галерија СУЛУВ у Новом Саду; Центар за графику Академија, Графички колектив и Графички бијенале и тријенале у Павиљону Цвијета Зузорић у Београду; Интернационална изложба мале графике Toris-Rivieres у Канади; Музеј града Цеља у Словенији; Бијенале суве игле у Ужицу; Културни центри Зрењанина, Горњег Милановца и Мајданпека, итд. Радови му се налазе у бројним приватним колекцијама, као и у колекцији Музеја града Цеља.

Добитник је INCE Triestecontemporanea награде у Италији 2008. године за дизајн Грала од стакла, који је израђен у Мурану, Венеција. Учествовао је на графичким радионицама у Цељу и у Београду.

Живи и ради у Новом Саду.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања