event_note Изложба
07.02.2020 - 10.02.2020 access_time 19:00

Изложба „Нови Сад у очима“ ауторки Биљане Мајер и Саре Маодуш од 07. фебруара у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Изложба
07.02.2020 - 10.02.2020 access_time 19:00

Изложба „Нови Сад у очима“ ауторки Биљане Мајер и Саре Маодуш од 07. фебруара у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

Изложба „Нови Сад у очима“ ауторки Биљане Мајер и Саре Маодуш биће отворена у петак 07. фебруара у 19 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Изложба ће трајати до 10. фебруара.

О изложби

Акварел као једна од најтежих техника у сликартву био је велики изазов за нас. Игром воде и боје јасно наглашавамо оно најлепше у нашем граду, атмосферу, где кроз најстарије грађевине, споменике, пејзаже подсећамо посматраче на њихов значај као људи без којих лепота као појам не постоји, без њихове потврде њене присутности и доживљаја који буди. Подсећамо их на историју, успомене, културе једног града. Грађани постављени у улогу туристе у свом граду виде много опширније. Изнова посматрајући један исти сегмент примећују све више заборављених детаља који чине целину управо таквом каква јесте. Па тако првенствено људи чине град, људи без којих један град не би ни настао, као ни његова обележја, јединственост, препознатљивост, колективни дух, енергија којом одише. Људи су град учинили својим домом јер његова лепота је у очима посматрача, онакав је каквим га људи виде, зато будимо свест и подсећамо да не смемо заборавити изнова и изнова да се заљубљујемо у свој град.

 

О аутору

Сара Маодуш рођена је 05.04.1996. године. Завршила Средњу медицинску школу „7. Април“. Тренутно мастер студент на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Биљана Мајер рођена је 08.06.1996. године. Апсолвент Пољопривредног факултета у Новом Саду, на одсеку за пејзажну архитектуру. Завршила средњу Економску школу „Светозар Милетић“. Завршен основни и напредни курс Графичког дизајна у Новом Саду са сертификатима издатим од стране агенција за образовање „Пословна савршеност“.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања