Изложба „Мртва природа“ Ђорђа Марковића од 11. септембра у Малом ликовном салону

Тип најаве: Изложба
Датум: 11/09/2018 До: 21/09/2018
Време: 20:00
Локација: Мали ликовни салон

Изложба Ђорђа Марковића Мртва природа биће отворена у уторак 11. септембра у „Малом ликовном салону“ Културног центра Новог Сада, у 20 часова и трајаће до 21. септембра 2018. године. Изложба се може погледати сваког радног дана од 10.00 до 20.00 часова.

 

Мртва природа
Инсталација

„Постоје две врсте мртве природе. Она коју су вековима критичари сматрали као академску вежбу за композицију, текстуру, валер, боју и слично, која је представљена искључиво као декоративни комад, чиме је заузимала најниже место у хијерархији вредновања сликаних мотива.
И друга, чија је сврха настајања у служби преношења одређене поруке. Битно је знати да се такве мртве природе могу читати једино у контексу времена у којем су настале.“ (Аутор)

Ђорђе Марковић је рођен 1986. године у Новом Саду. Мастер студије завршио је 2012. године на Академији уметности у Новом Саду, Ликовни департман, смер Графика, у класи проф. Зорана Тодовића. Основао је 2015. године удружење грађана „Умивање“ чији је и председник. Бави се цртежом, инсталацијом, сценографијом, филмом, видеом и ликовном педагогијом. Радове је излагао на бројним групним и самосталним изложбама у земљи и иностранству. Такође, аутор је бројних позоришних сценографија у земљи и иностранству. Био је ангажован на пројектима финансираним од стране Европске Уније као ментор на пољу ликовне уметности. Добитник је награде Ерсте банке на пољу уметности.

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language