event_note Изложба
26.12.2015 - 15.01.2016 access_time 12.00

Изложба мозаика „Каменчић по каменчић“

location_on Велика сала
event_note Изложба
26.12.2015 - 15.01.2016 access_time 12.00

Изложба мозаика „Каменчић по каменчић“

location_on Велика сала

Позивамо Вас на изложбу мозаика „Каменчић по каменчић“ која ће бити отворена у суботу, 26. децембра у 12 часова у холу Велике сале Културног центра Новог Сада. Изложба ће трајати до 15. јануара и биће приказано око 30 радова.

Малишни узраста од 9 до 15 година заједно са академском уметницом Љиљаном Ривић трећи пут за редом ове године похађала су бесплатну радионицу мозаика. Уз дружење, игру и забаву у периоду од три месеца они су овом радионицом развијали своје вештине и слободно време искористили за нешто сасвим ново и креативно.

Деца су у првој фази радионице израђивала цртеже и учила технику цртања, што је подразумевало учење облика, перспективе и композиције. У другој фази уследило је упознавање са бојом и њеном употребом у техници мозаика, која има своје специфичности, као што су уклапање и међусобни однос боја. Трећа фаза подразумевала је учење индиректног мозаика – специфичне технике која се прво учи кроз ређање каменчића по папиру, а након тога следи изливање у предвиђеним материјалима за изливање мозаика. Мозаици су се радили на задате теме као што су: животиње, биљке, цвеће, природа… Такође, мозаици су се израђивали од природног камена, па су малишани имали прилику да се упознају са различитим врстама камења: мермер, гранит, травертин и пешчара.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања