event_note Изложба
22.03.2024 - 31.03.2024 access_time 20.00

Изложба Мирзе Смајловића „Свједоци” од 22. марта у Ликовном салону КЦНС

location_on Ликовни салон КЦНС
event_note Изложба
22.03.2024 - 31.03.2024 access_time 20.00

Изложба Мирзе Смајловића „Свједоци” од 22. марта у Ликовном салону КЦНС

location_on Ликовни салон КЦНС

Изложба Мирзе Смајловића „Свједоци” биће отворена у петак, 22. марта, у 20.00 у Ликовном салону Културног центра Новог Сада и моћи ће да се погледа до 31. марта.

 

„Суочен са новом поетиком стварања, сликар Мирза Смајловић уводи нас у неко сасвим ново виђење акта. Овог пута акценат ставља на игру светла и сенке, јаког колорита и контраста. Посматрајући покрете актова, осећамо ритам који је усаглашен са широким и одлучним потезима, који још више дочаравају експресију самог дела. Динамичне позадине, из којих се мелодично нижу фигуре, са подједнако убедљивим изразима и емоцијама пројектованих на самог посматрача, широка палета боја открива нам свет где су импулси јачи од реалне мисли. Експресивним потезом, динамиком светла и сенке уметник нас наводи на размишљање о животу, где нам приказује, на себи својствен начин, трајну лепоту и непролазни значај једног тренутка забележеног у времену, које једним именом обједињује и представља као свједоке.”

Љиљана Ривић

 

Мирза Смајловић, академски сликар, рођен 17. 5. 1988. године у Високом. Похађао Средњу школу примењених уметности на Одсеку за сликарство у класи професора Смаила Селмановића. 2011. године дипломира на Академији ликовних уметности у Сарајеву, такође на Одсеку за сликарство у класи професора Нусрета Пашића. Члан је Удружења ликовних уметника Босне и Херцеговине (УЛУБИХ) и Удружења грађана ликовних уметника „Ликум ‘76” у Високом. Прву самосталну изложбу под називом „Трагови” реализовао је 2015. године у галерији Завичајног музеја града Високо. Учесник је многобројних колонија и колективних поставки у региону и шире. Тренутно живи и ради у Београду.

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања