event_note Изложба
03.07.2023 - 17.07.2023 access_time

Изложба Милице Крстић 3. јула у Ликовном салону КЦНС

location_on Ликовни салон КЦНС
event_note Изложба
03.07.2023 - 17.07.2023 access_time

Изложба Милице Крстић 3. јула у Ликовном салону КЦНС

location_on Ликовни салон КЦНС

Изложба слика Милице Крстић биће отворена у понедељак 3. јула у Ликовном салону Културног центра Новог Сада. Изложба ће моћи да се погледа до 17. јула.

Бесконачним трагањем за смислом у овој непредвидивој стварности, уметница је, покушавајући да разуме себе, покушала да кроз радове нечему неухватљивом и субјективном да облик. Она се бави моментом, делићем вечности у којем плутамо и једино постојимо. Интересује се за људску психологију, а инспирацију налази у најдубљим деловима свог чудесног постојања у овом облику, облику човека. Препуштена тренутку и току идеје, она радознало и слободно мислима, страховима и осећањима даје облике у физичком свету. Радови су настали у периоду од 2020. до 2023. године и могло би се рећи да измичу уобичајеним техникама. Спадају у проширено поље слике, скулптуре и инсталације. Ове апстрактне зидне композиције, отиске једне субјективне стварности, карактеришу односи колористичних аморфних форми и линија које плутају. Не покушавајући да постигне хармонију, уметница трагањем за собом и истином документује једно стање, моменат у којем ствара.

 

 

 

 

Милица Крстић рођена је у Панчеву 1994. године. Дипломирала је 2019. године на Факултету примењених уметности у Београду, на одсеку Примењено сликарство, у класи професора Николе Божовића. Мастер студије завршава 2020. године на истом одсеку. Од 2022. године је члан УЛУПУДС-а. До сада је учествовала на бројним групним изложбама и имала једну самосталну изложбу.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања