event_note Изложба
25.11.2019 - 06.12.2019 access_time 20:00

Изложба „MESSAGE IN A BOTTLE“ ауторa Миодрага Миљковића Мије од 25. новембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
25.11.2019 - 06.12.2019 access_time 20:00

Изложба „MESSAGE IN A BOTTLE“ ауторa Миодрага Миљковића Мије од 25. новембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба „MESSAGE IN A BOTTLE“ ауторa Миодрага Миљковића Мије биће отворена у понедељак, 25. новембра у 20 часова у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада и трајаће до 06. децембра.

О изложби

„…Корпус слика са мотивима флаша, које тренутно слика Миодраг Миљковић, сасвим су блиске концепту мртве природе морандијевског типа – како због сличности мотива, тако због основне сликарске намере и намене. Јер, садржај слике је битан податак – само на први поглед, због препознатљивости насликаног предмета. Но, умножавање мултиплицираних флаша, бројна искривљења и деформације, слободан избор боја, а поготово специфичан начин изложбене презентације у којој се различите слике „наслањају“ једна на другу чинећи комплексне мотивске целине – доказ су уметникове тежње да оствари неку врсту тоталне слике, слике која постоји сама за себе пред посматрачем, која нуди динамизирану и добро ритмовану пластичку целину, која унутар сопствене (слагањем остварене и продужене) композиције намеће идеју мотивског јединства – али и идеју јединства света! А данас је то сасвим адекватна и важна порука – у времену бројних поремећених односа међу људима, у природном окружењу, у све чешћим „сукобима“ људи и технологије… Миодраг Миљковић заправо показује важност тзв. малих ствари, „ситница које живот значе“, особености које одржавају дијалектички процес и карактер света, које подржавају његов (заправо: наш) опстанак…“ (Сава Степанов)

О аутору

Миодраг Миљковић Мија (1956), завршио је Академију уметности у Новом Саду (1982). Активно ступа на ликовну сцену одмах након студија, а од 1984. године паралелно се бави и педагошким радом. Члан је СУЛУВ и Ликовног круга. Оснивач је Галерије КУЛ „Лавиринт”, Нови Сад (2013). Добитник награде за сликарство на 13. Новосадском салону (1984).

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања