event_note Изложба
03.06.2019 - 14.06.2019 access_time 20:00

Изложба „Мало, тихо, невидљиво” ауторке Вишње Петровић од 03. јуна у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
03.06.2019 - 14.06.2019 access_time 20:00

Изложба „Мало, тихо, невидљиво” ауторке Вишње Петровић од 03. јуна у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба „Мало, тихо, невидљиво” ауторке Вишње Петровић биће отворена у понедељак, 03. јуна у 20 часова у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада. Изложба се може погледати сваког радног дана од 10 до 20 часова и трајаће до 14. јуна.

 

О изложби

„Иницијални део изложених радова („Тело“, „Душа“), настао је крајем осамдесетих година као усамљени покушај неодговорног поигравања са материјалима и формама које су показивале заједничку усаглашену резонацију. Објекти настали током 2019. последица су старијих истраживања и наставак никад заборављене лудистичке и хедонистичке игре и мануфактуре форме и материјала. Ово су можда моји једини радови, који су настали ослобођени јединствене идеје и идеологије, строгости према формалним вредностима и потребе за свеобухватном контролом артефакта у простору. Они представљају, за мене ретке тренутке препуштања слободним формалним асоцијацијама и интимним нарацијама. Ретко присутно светло које допире из унутрашњости појединих објеката реминисценција је на време када је оно било сублимација идеје о животу.“ (ауторка)

О аутору

Вишња Петровић је рођена 1960. у Новом Саду. Основне (1984) и магистарске (1987) студије завршила је ФЛУ у Београду, одсек Сликарство. Запослена је на Академији уметности у Новом Саду од 1993. године, где тренутно ради као редовни професор. Члан је СУЛУВ-а. Одржала је девет самосталних и седамдесет колективних изложби у земљи и иностранству. Ради у медију цртежа, скулптуре – објекта и фотографије, посебно се интересујући за феномен линије у две и три димензије и функцију линије у дефинисању физичких и математичких феномена. Такође истражује функцију светла унутар објекта као визуелне метафоре и просторног дијаграма. Добитник је више награда за цртеж и слику. Њени радови се налазе у приватним колекцијама у Србији и Швајцарској.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања