event_note Изложба
06.11.2023 - 17.11.2023 access_time 19.00

Изложба Јелене Симоновић „(НЕ)ЖИВА ПРИРОДА“ од 6. новембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
06.11.2023 - 17.11.2023 access_time 19.00

Изложба Јелене Симоновић „(НЕ)ЖИВА ПРИРОДА“ од 6. новембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба Јелене Симоновић „(НЕ)ЖИВА ПРИРОДА“ биће отворена у понедељак 6. новембра у 19.00 часова у Малом ликовном салону. Изложба ће моћи да се погледа до 17. новембра.

Мастер рад за своју тему има однос живе природе и неживих људских творевина у савременом живом свету. У идејном смислу тема је заснована на анимозитету органске и неорганске природе. Односно, константној потреби да један од два елемента надвлада другим. Постављам питање могућности егзистенције у оквиру савременог света без претеривања. Да ли постоји могућност постојања без потребе да се надвлада други елемент. И да ли постоји живот без контролисања другог елемента. У чијим рукама је контрола и да ли је довољно имати самоконтролу како би се успоставила равнотежа. Користећи два супротна мотива, природни елемент и елемент индустриске творевине, настојим да у свом ликовном стваралаштву пронађем баланс између њих…

Јелена Симоновић

 

Јелена Симоновић (Нови Сад, 1998)
Основне академске студије Академије уметности у Новом Саду завршила је на Департману ликовних уметности (2021), смер Сликарство, у класи професорице Босиљке Зиројевић Лечић, док је мастер студије завршила (2023) на истој академији, смер Сликарство, у класи доцента Бојана Новаковића. Од 2015. године активно је излагала на бројним групним и самосталним изложбама. Њен уметнички опус базира се на истраживању односа живог и неживог у савременом свету. Кроз теме и мотиве биљака и људских, индрустријских творевина тражи баланс између две крајности. Испитује однос два супротстављена појма и поставља питање да ли је могуће постојање једног и другог без доминације и репресије.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања