event_note Изложба
04.10.2021 - 18.10.2021 access_time 18:00

Изложба групе аутора „Требиње и Херцеговина као инспирација умјетника” од 4. октобра у клубу „Трибина младих”

location_on Трибина младих
event_note Изложба
04.10.2021 - 18.10.2021 access_time 18:00

Изложба групе аутора „Требиње и Херцеговина као инспирација умјетника” од 4. октобра у клубу „Трибина младих”

location_on Трибина младих

Изложба групе аутора „Требиње и Херцеговина као инспирација умјетника” биће отворена у понедељак 4. октобра у 17 часова у клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада. Уз прописане мере заштите моћи ће да се погледа до понедељка 18. октобра.

Изложба посвећена Требињу и Херцеговини настала је у току 2020. године кад је цијели свијет био у изолацији и сви су прешли у неки виртуелни свијет. Тада сам дошао на идеју да преко друштвених мрежа промовишем како Требиње тако и Херцеговину. Искористио сам то вријеме у корист промоције љепоте Требиња, на почетку качио фотографије Требиња на друштвене мреже и почели су да се јављају први умјетници из Украјине, Русије, Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске, Албаније, Турске и Њемачке са својим сликама. Очарани љепотом, већина је имала утисак да живимо у бајковитом крају. Тако је за два мјесеца стигло за потребе виртуелне изложбе преко 120 радова од преко 100 умјетника из цијелог свијета, а после те изложбе написана је и објава да ко жели пошаље свој рад за потребе изложбе музеју. Стигло је пола слика, око 60 аутора, већином су то били умјетници из Србије (зато се и јавила жеља да изложба буде у Србији).

Крајем децембра 2020. године отворена је изложба и трајала је све до фебруара, када се сели у Гацко у Културни центар. Након тога, 27. априла, изложба се отворила у Народном музеју Панчево и траје до краја маја. Касније ће, од 3. августа, бити постављена и у Београду, у кући Ђуре Јакшића у Скадарлији.

Након свих гостовања, изложба се враћа у Требиње.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања