event_note Изложба
07.10.2019 - 21.10.2019 access_time 19.00

Изложба графика ауторке Снежане Малетин од 07. октобра у Ликовном салону

location_on Ликовни салон КЦНС
event_note Изложба
07.10.2019 - 21.10.2019 access_time 19.00

Изложба графика ауторке Снежане Малетин од 07. октобра у Ликовном салону

location_on Ликовни салон КЦНС

Изложба графика ауторке Снежане Малетин биће отворена у понедељак, 07. октобра 2019. године у 19 часова, у Ликовном салону Културног центра Новог Сада и трајаће до 21. октобра. 

 

 

О изложби

Графике на овој изложби, резултат су истраживања безбедних и нетоксичних материјала у графици. Жеља да радим литографију ме је натерала да истражујем на интернету, где сам пронашла сајтове који се баве проучавањем нетоксичних материјала у уметничким процесима. Једна од техника је названа kitchenlithography.

Део графика су рађене у техници директног сликања на линолеуму (монотипије), бојама за штампу на воденој бази. Друге су рађене у комбинованој техници, монотипије и литографије рађене су на алуминијумској фолији и трећа група графика је рађена само техником литографије на алуминијумској фолији која се користи у домаћинству.

Пред вама су графике које су инспирисане новијим истраживањима у овој области, а преточене у мотиве конкретних и апстрактних облика. Покушавала сам да постигнем резултат који би највише одговарао мом сензибилитету, трагајући за ликовном формом, садржајем и изражајним средствима, а не губећи ни трунку од креативног уживања. На мојим графикама се налазе урбани мотиви површина, архитектонских фасада, пролази и погледи кроз или иза њих, те урбани детаљи попут ограда, каблова и застора. Понекад полуапстрактне форме које наговештавају познате облике и слике сачуване у мом сећању. Људска фигура је повремено заступљена и она је нејасна и пролазна.

Снежана Малетин

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања