event_note Изложба
02.09.2019 - 13.09.2019 access_time 20:00

Изложба графичких радова аутора Александра Обровског 02. септембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
02.09.2019 - 13.09.2019 access_time 20:00

Изложба графичких радова аутора Александра Обровског 02. септембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба графичких радова аутора Александра Обровског биће отворена у понедељак, 02. септембра у 20 часова у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада. Изложба се може погледати сваког радног дана од 10 до 20 часова и трајаће до 13. септембра.

 

О изложби

„Изложена серија графичких радова Александра Обровског је израз трагања у оквиру лимита наметнутих материјалом, што је битна одлика минималног графичког израза овог уметника. То није зачуђујуће с обзиром на то да је овакав приступ карактеристичан и за хаику поезију, којом се Обровски бави.

Радови, који су најчешће произведени у једноставном и препознатљивом облику комбиновања фотокопије, ручне интервенције и печата, носе у себи својом тематском повезаношћу и колекционарским третманом страст према графичком медију који нас подсећа да графички израз није академски оформљена листа прописаних техника, него резултат снажне унутрашње потребе за понављањем трага, записа, слике. Потреба да се изрази лична визија, коментар, прича или утисак, који тако постаје отисак…“ (Жељко Радић)

 

О аутору

Александар Обровски (Нови Сад, 1966), графичар. Члан Удружења ликовних уметника Војводине (СУЛУВ) и Србије (УЛУС) од 1996. Израдом ручно рађених печата бави се од 1987. године. Одржао је дванаест самосталних и већи број колективних изложби у земљи и иностранству. Ретроспективном изложбом „Снаге за Егејско море“ обележио је 20 година чланства у СУЛУВ-у и 50 година живота.

Уредник, технички уредник и илустратор већег броја књига, часописа и еколошких издања. Од 1998. године покреће сопствену самосталну издавачку едицију Copy Endlos Punkt (CEP).

Пише кратке приче и хаику поезију, за коју је добио више јапанских, светских и домаћих награда. Бави се фотодокументовањем етно традиције и етно мотива. Ауторски текстови на ове теме, као и на теме заштите животне средине су му објављивани у више европских и словенских земаља.

Живи и ради у Новом Саду.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања