event_note Izložba
17.10.2016 - 28.10.2016 access_time 19.00

Izložba fotografija pod nazivom “Modno igralište” Mile Dragić i Katarine Mijić 17. oktobar 19 časova

location_on Tribina mladih
event_note Izložba
17.10.2016 - 28.10.2016 access_time 19.00

Izložba fotografija pod nazivom “Modno igralište” Mile Dragić i Katarine Mijić 17. oktobar 19 časova

location_on Tribina mladih

Projekat “The Fashion Playground” predstavlja jedan multidimenzionalni kreativni pristup različitim društvenim pitanjima. Iako je njegov finalni oblik prikazan u formi fotografije, ovaj projekat obuhvata nekoliko nivoa: ekološki, socijalni i kreativni.

Inspiraciju za stvaranje neobičnih kreacija autorke su pronašle u svom neposrednom okruženju, crpeći je iz najrazličitijih materijala koji su manjoj ili većoj meri već bili upotrebljavani u domaćinstvima. Plastične kese, mreža za komarce, stare novine i ostaci tkanine pretvoreni su u raznovrsne odevne predmete kojima se otkrivaju zanimljive mogućnosti nekonvencionalne reciklaže.

U kulturi konformizma u kojoj živimo, a koja nudi i promoviše jednoličan obrazac izgleda i ponašanja, u kojoj se podstiče uniformisanost ličnosti i ugledanje na nestvarne, medijski stvorene ideale lepote i stila, dok brendovi diktiraju ukus, autorke su nastojale da ponude jedan alternativan koncept mode i lepote uopšte. Budući da pokazuje kako pojedinac može izgledati originalno i privlačno ulažući malo sopstvenog vremena i kreativnosti umesto mnogo novca, projekat se može posmatrati kao svojevrsni poziv da se individualnost suprotstavi pritiscima modernog društva da se izgleda, stvara i troši na određeni način.

Udeo kreacije i igre ipak je ključan elemenat ovog poduhvata, na šta upućuje i njegov naziv. Ovo „modno igralište” je prostor u kome je sve dozvoljeno, ono daje podsticaj da se kreiranju unikatnog stila pristupi kroz aktiviranje stvaralačkih resursa individue, da se nadahnuće potraži na neočekivanim mestima i poziva na igru kroz razmišljanje izvan ponuđenih šablona.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja