event_note Изложба
17.10.2016 - 28.10.2016 access_time 19.00

Изложба фотографија под називом „Модно игралиште“ Миле Драгић и Катарине Мијић 17. октобар 19 часова

location_on Трибина младих
event_note Изложба
17.10.2016 - 28.10.2016 access_time 19.00

Изложба фотографија под називом „Модно игралиште“ Миле Драгић и Катарине Мијић 17. октобар 19 часова

location_on Трибина младих

Пројекат „The Fashion Playground“ представља један мултидимензионални креативни приступ различитим друштвеним питањима. Иако је његов финални облик приказан у форми фотографије, овај пројекат обухвата неколико нивоа: еколошки, социјални и креативни.

Инспирацију за стварање необичних креација ауторке су пронашле у свом непосредном окружењу, црпећи је из најразличитијих материјала који су мањој или већој мери већ били употребљавани у домаћинствима. Пластичне кесе, мрежа за комарце, старе новине и остаци тканине претворени су у разноврсне одевне предмете којима се откривају занимљиве могућности неконвенционалне рециклаже.

У култури конформизма у којој живимо, а која нуди и промовише једноличан образац изгледа и понашања, у којој се подстиче униформисаност личности и угледање на нестварне, медијски створене идеале лепоте и стила, док брендови диктирају укус, ауторке су настојале да понуде један алтернативан концепт моде и лепоте уопште. Будући да показује како појединац може изгледати оригинално и привлачно улажући мало сопственог времена и креативности уместо много новца, пројекат се може посматрати као својеврсни позив да се индивидуалност супротстави притисцима модерног друштва да се изгледа, ствара и троши на одређени начин.

Удео креације и игре ипак је кључан елеменат овог подухвата, на шта упућује и његов назив. Ово „модно игралиште” је простор у коме је све дозвољено, оно даје подстицај да се креирању уникатног стила приступи кроз активирање стваралачких ресурса индивидуе, да се надахнуће потражи на неочекиваним местима и позива на игру кроз размишљање изван понуђених шаблона.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања