event_note Изложба
04.04.2022 - 30.04.2022 access_time 19.00

Изложба фотографа Владимира Величковића Jazzography 3 4. априла у Америчком кутку

location_on Друга локација: Амерички кутак
event_note Изложба
04.04.2022 - 30.04.2022 access_time 19.00

Изложба фотографа Владимира Величковића Jazzography 3 4. априла у Америчком кутку

location_on Друга локација: Амерички кутак

У понедељак 4. априла са почетком у 19 часова у Америчком кутку (Кеј жртава рације 2б) биће отворена изложба „Jazzography 3“ коју ће публика моћи да погледа до краја априла.

О изложби „Jazzography 3“

„…Атмосфера је и Величковићева нескривена опсесија. Инсистирајући на готово ренесансној chiaroscuro слици и публици невидљивом детаљу, Величковић само појачава непредвидиву снагу џез интерпретације која, као продужени ехо, изнова потврђује да је концертно (пожељно у клупском амбијенту!) музицирање једини потпуно аутентични доживљај џеза.
Овим фотографијама Величковић је закорачио на пут који најталентованије (страст се подразумева!) фотографе џеза на крају преведе у џез фотографе.“

Витомир Симурдић

О Владимиру Величковићу

Владимир Величковић је фотограф рођен у Сомбору 1993. године, који живи и ради у Новом Саду. Фотографијом се бави готово 10 година пратећи неке од најзначајнијих догађаја и пројеката кључних институција и организација у граду. Међу институцијама значајну сарадњу остварује са Српским народним позориштем, где од 2019. године прати премијере и редован репертоар, као и Позориштем младих од 2021. године. Званични је фотограф у оквиру највећих пројеката града Новог Сада, а то су Омладинска престоница Европе – ОПЕНС 2019 и Европска престоница културе – Нови Сад 2022. Редовно прати концерте како у Србији, тако и у иностранству, поготово великих имена џез музике, готово увек са фотоапаратом у руци.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања