event_note Izložba
15.12.2017 - 15.01.2018 access_time 20:00

Izložba „Ekslibris u Novom Sadu“ do 15. januara u Klubu „Tribina mladih“

location_on Tribina mladih
event_note Izložba
15.12.2017 - 15.01.2018 access_time 20:00

Izložba „Ekslibris u Novom Sadu“ do 15. januara u Klubu „Tribina mladih“

location_on Tribina mladih
Izložba „Ekslibris u Novom Sadu“ trajaće do  15. januara 2018.  u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.
Ove godine Ekslibris društvo Vojvodine proslavlja dvadeset godina postojanja. Tim povodom priredili smo vam izuzetnu retrospektivnu izložbu na kojoj možete videti ekslibrise ne samo naših znamenitih grafičara, već i svetski poznatih grafičara koji su učestvovali na međunarodnim izložbama ekslibrisa koje je Ekslibris društvo Vojvodine organizovalo proteklih godina.
Predstavljamo vam i knjigu „Vlasnici ekslibrisa u Srbiji“ autora Dušana Salatića. U njoj nas autor znalački upoznaje sa osnovnim elementima koji čine ekslibris, vrstama ekslibrisa, stručno-naučnim podacima o poreklu i načinu izrade ekslibrisa, sa posebnim osvrtom na istoriju ekslibrisa kod Srba. Dokumentarnu, autentičnu vrednost ove knjige čini preko 250 ilustracija – ekslibrisa. Knjiga je izdata uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.
Autori postavke, likovna umetnica Olgica Stefanović i predsednik Ekslibris društva Vojvodine Dušan Salatić, ističu da je ova reprezentativna izložba prilika da naši sugrađani po prvi put na jednom mestu vide ekslibrise znamenitih ličnosti i institucija Novog Sada što im omogućuje da iz drugog ugla sagledaju njihov odnos prema knjizi, kulturi i umetnosti, doba u kojem su živeli, kulturološke i umetničke osobenosti njihovih ekslibrisa i umetnika koji su ih oblikovali i izrađivali.
Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja