Изложба “Екслибрис у Новом Саду” до 15. јануара у Клубу “Трибина младих”

Тип најаве: Изложба
Датум: 15/12/2017 До: 15/01/2018
Време: 20:00
Локација: Трибина младих
Изложба “Екслибрис у Новом Саду” трајаће до  15. јануара 2018.  у Клубу “Трибина младих” Културног центра Новог Сада.
Ове године Екслибрис друштво Војводине прославља двадесет година постојања. Тим поводом приредили смо вам изузетну ретроспективну изложбу на којој можете видети екслибрисе не само наших знаменитих графичара, већ и светски познатих графичара који су учествовали на међународним изложбама екслибриса које је Екслибрис друштво Војводине организовало протеклих година.
Представљамо вам и књигу “Власници екслибриса у Србији” аутора Душана Салатића. У њој нас аутор зналачки упознаје са основним елементима који чине екслибрис, врстама екслибриса, стручно-научним подацима о пореклу и начину израде екслибриса, са посебним освртом на историју екслибриса код Срба. Документарну, аутентичну вредност ове књиге чини преко 250 илустрација – екслибриса. Књига је издата уз подршку Градске управе за културу Града Новог Сада.
Аутори поставке, ликовна уметница Олгица Стефановић и председник Екслибрис друштва Војводине Душан Салатић, истичу да је ова репрезентативна изложба прилика да наши суграђани по први пут на једном месту виде екслибрисе знаменитих личности и институција Новог Сада што им омогућује да из другог угла сагледају њихов однос према књизи, култури и уметности, доба у којем су живели, културолошке и уметничке особености њихових екслибриса и уметника који су их обликовали и израђивали.
59Shares

Tags:

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language