event_note Изложба
10.12.2018 - 23.12.2018 access_time 19.00

Изложба Драганa Хајровићa од 10. децембра у Ликовном салону

location_on Ликовни салон КЦНС
event_note Изложба
10.12.2018 - 23.12.2018 access_time 19.00

Изложба Драганa Хајровићa од 10. децембра у Ликовном салону

location_on Ликовни салон КЦНС

Изложба Драганa Хајровићa биће отворена у понедељак, 10. децембра 2018. године у 19 часова, у Ликовном салону Културног центра Новог Сада и трајаће до 23. децембра.

 

Драган Хајровић

Рођен 01.12.1970. године у Зрењанину. Дипломирао и магистрирао на Факултету ликовних уметности у Београду – Oдсек сликарство у класи професора Чедомира Васића. Докторирао на Факултету ликовних уметности у Београду – Студијска група за сликарство под менторством професора Милете Продановића. Члан УЛУС-а од 1996. године и члан Графичког колектива од 2000. године.

Ради на Академији уметности у Новом Саду као редовни професор за ужу стручну уметничку област – Цртање.

Излагао петнаест пута самостално и преко шездесет пута на значајним колективним изложбама у земљи и региону. Учесник је и неколико значајних ликовних колонија. За свој професионални рад добитник је и неколико награда.

Студијска путовања: Холандија, Мађарска, Бугарска, Грчка
Студијски боравак: Van Gogh Museum, Rijskmuseum, Музеј савремене уметности – Stedelijk Амстердам, Холандија.

Аутор неколико теоретских текстова као и више предговора публикованих у каталозима уметника на њиховим самосталним изложбама.
Радови Драгана Хајровића заступљени су у колекцијама и збиркама од јавног значаја: Збирка „Кабинета малог цртежа“- колекција цртежа професора и сарадника Академије уметности у Новом Саду, Збирка Међународног Бијенала уметности минијатуре, Културни центар Горњи Милановац, Збирка Уметничке колоније Ечка, Савремена галерија Зрењанин, Уметничка збирка Филозофског факултета у Новом Саду…

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања