event_note Izložba
19.09.2022 - 30.09.2022 access_time 20.00

Izložba crteža Milete Poštića „Pozorište majmuna“ od 19. septembra u Malom likovnom salonu

location_on Mali likovni salon
event_note Izložba
19.09.2022 - 30.09.2022 access_time 20.00

Izložba crteža Milete Poštića „Pozorište majmuna“ od 19. septembra u Malom likovnom salonu

location_on Mali likovni salon

Izložba crteža Milete Poštića „Pozorište majmuna“ biće otvorena u ponedeljak 19. septembra u 20.00 časova u Malom likovnom salonu. Izložba može da se pogleda do 30. septembra.

 

Mileta Poštić se rodio u Novom Sadu, gimnaziju i Likovnu akademiju završio u SAD, a magistrirao u UK, sve u prošlom veku.

Najčešće se bavi crtežom – kroz ilustraciju, animaciju i video-igre.

Trenutno je zaposlen kao redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde vodi smer za Animaciju i vizuelne efekte. Radi kao storibord direktor i menadžer internog trening centra međunarodnog studija za animirane filmoveIervolino“. Direktor je i suvlasnik studija za animirane filmove Furuna“. Angažovan je i kao posebni savetnik u Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije za AV medije i međunarodnu saradnju.

Predavao je na univerzitetima u sedam zemalja na četiri kontinenta, a držao radionice u još četiri zemlje.

Izdao je dve knjige Recepata za srećan život u formi ilustracija, u izdanju Komiko iz Novog Sada.

Izloženi crteži nastali su u kombinovanoj tehnici, uglavnom olovkom na papiru, tokom trogodišnjeg boravka u Južnoj Africi, dvogodišnjeg u Južnoj Koreji i jednogodišnjeg na Južnom Tajlandu. Najzastupljeniji su prikazi antropomorfnih majmuna, koji pokazuju prednosti oba bliska rođaka – prirodne emocije i stav majmuna, kao i kicošku potrebu za doterivanjem i samoisticanjem čoveka. Formati crteža su različiti, a većina do sada nije izlagana, osim u digitalnoj formi na sajtu miletapostic.blogspot.com pod rubrikom Drawings.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja