event_note Изложба
19.09.2022 - 30.09.2022 access_time 20.00

Изложба цртежа Милете Поштића „Позориште мајмуна“ од 19. септембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
19.09.2022 - 30.09.2022 access_time 20.00

Изложба цртежа Милете Поштића „Позориште мајмуна“ од 19. септембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба цртежа Милете Поштића „Позориште мајмуна“ биће отворена у понедељак 19. септембра у 20.00 часова у Малом ликовном салону. Изложба може да се погледа до 30. септембра.

 

Милета Поштић се родио у Новом Саду, гимназију и Ликовну академију завршио у САД, a магистрирао у УК, све у прошлом веку.

Најчешће се бави цртежом – кроз илустрацију, анимацију и видео-игре.

Тренутно је запослен као редовни професор на Академији уметности у Новом Саду, где води смер за Анимацију и визуелне ефекте. Ради као сториборд директор и менаџер интерног тренинг центра међународног студија за анимиране филмовеИерволино“. Директор је и сувласник студија за анимиране филмове Фуруна“. Ангажован је и као посебни саветник у Министарству културе и информисања Републике Србије за АВ медије и међународну сарадњу.

Предавао је на универзитетима у седам земаља на четири континента, а држао радионице у још четири земље.

Издао је две књиге Рецепата за срећан живот у форми илустрација, у издању Комико из Новог Сада.

Изложени цртежи настали су у комбинованој техници, углавном оловком на папиру, током трогодишњег боравка у Јужној Африци, двогодишњег у Јужној Кореји и једногодишњег на Јужном Тајланду. Најзаступљенији су прикази антропоморфних мајмуна, који показују предности оба блиска рођака – природне емоције и став мајмуна, као и кицошку потребу за дотеривањем и самоистицањем човека. Формати цртежа су различити, а већина до сада није излагана, осим у дигиталној форми на сајту miletapostic.blogspot.com под рубриком Drawings.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања