event_note Изложба
22.01.2018 - 03.02.2018 access_time 20:00

Изложба цртежа Бисерке Петровић „Илузије/јединство супротности “ до 3. фебруара у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
22.01.2018 - 03.02.2018 access_time 20:00

Изложба цртежа Бисерке Петровић „Илузије/јединство супротности “ до 3. фебруара у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба цртежа Бисерке Петровић „Илузије/јединство супротности“ је отворена у понедељак, 22. јануара у 20 часова у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада. Изложба ће трајати до 3. фебруара. 

О изложби:

„…Тежим да путем ових радова укажем на преплитање опречних емоција и ставова у људском бићу, а у зависности од преживљених искустава и пређеног животног пута. Поступци и ставови се мењају с променама које време и проживљени догађаји неумитно изазивају. Сваки од ових цртежа може се посматрати појединачно, али у датом редоследу формирају целовиту причу о љубави и одрастању, ако на њих гледамо као на унутрашњи мир који се постиже схватањем…

Четири актера ових сцена су (по мојој замисли), исте особе пре и после неколико деценија трагања. Два мушка лика представљају једног човека у млађем и у старијем добу, што је случај и са две женске особе. Опет, подразумева се да остављам посматрачу слободу различитих тумачења сваке слике појединачно…“  (Ауторка)

БИСЕРКА ПЕТРОВИЋ је дипломирала на Факултету ликовних уметности у Београду на одсеку за графику. Мастер из исте области завршила je на Accademia di Belle Arti (Фиренца, Италија). Добитница је стипендија Града Лазаревца, норвешке Владе и италијанске Владе, као и Фондације за младе таленте Републике Србије. Члан је сликарске секције УЛУС-а од 2016. године. Колективно je излагала на великом броју изложби, као и на бијеналима графике у Румунији, САД-у, Италији, Данској, Бугарској, Пољској, Србији… Након школовања у Србији и Италији, живела је и радила у Фиренци од 2005. до 2015. године предајући сликарство и цртеж на интернационалним академијама, радећи као уметник у музеју Palazzo Strozzi и активно развијајући своју уметничку праксу. У току 2016. године боравила је у Пољској, у Гдањску, сликајући „Loving Vincent“, први дугометражни филм у историји светске кинематографије комплетно осликан руком, уљем на платну: www.lovingvincent.com.  Тренутно живи и ствара у Лазаревцу.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања