event_note Изложба
27.02.2023 - 10.03.2023 access_time 19.00

Изложба Бранкице Кончаревић од 27. фебруара у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
27.02.2023 - 10.03.2023 access_time 19.00

Изложба Бранкице Кончаревић од 27. фебруара у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба цртежа Бранкице Кончаревић биће отворена у понедељак 27. фебруара у 19 часова у Малом ликовном салону. Изложба ће моћи да се погледа до 10. марта.

 

Цртежи

Цртежи су настајали током последњих пет година. Мали формат и свеприсутни алати чине их преносивим, приступачним и директним. Традиционално се посматрају као прелиминарни, а не као циљ сами себи. Они настају са идејом о нечем важнијем што треба да уследи.

Цртање је место где могу да размишљам. У овим записима из свакодневице, суочена са бременитим сигналима и знаковима из спољног света, цртеж ми постаје оруђе које интерпретира стварност и емотивно и психолошко стање.

Цртежи су покушај усредиштења у овом свету где, поставши бржи и површнији, имамо потпуну видљивост али истовремено више ништа не видимо.

Покушавам да се прилагодим ономе на шта заиста мислим док цртам и да будем врло директна, али ме цртежи често изненаде откривајући појединости које су можда несвесне. На тај начин, цртежом невидљиво постаје видљиво и кад завршим цртеж, често се запитам да ли могу да га поделим. (Бранкица Кончаревић)

БИОГРАФИЈА

Бранкица Кончаревић (1974) Дипломирала на Факултету ликовних уметности у Београду (2000). Исте године уписала постдипломске студије. Гостовала на Kunsthochschule Berlin (2002/03). Магистрирала на Факултету ликовних уметности у Београду (2005) у класи професора Здравка Јоксимовића.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања