event_note Изложба
11.03.2024 - 22.03.2024 access_time 19.00

Изложба Бојана Кириџића „У ДИЈАЛОГУ С МИКОМ“ од 11. марта у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
11.03.2024 - 22.03.2024 access_time 19.00

Изложба Бојана Кириџића „У ДИЈАЛОГУ С МИКОМ“ од 11. марта у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба Бојана Кириџића „У ДИЈАЛОГУ С МИКОМ“ биће отворена у понедељак 11. марта у 19.00 часова у Малом ликовном салону. Изложба ће моћи да се погледа до 22. марта.

 

У оквиру овогодишње манифестације Антићеви дани у Малом ликовном салону КЦНС, одржава се по четврти пут изложба „У дијалогу с Миком“. Претходних година, у ликовном дијалогу са познатим песником нашли су се уметници Филип Марковиновић (видео), Јелена Ђурић (слике) и Марија Пауновић (цртежи). Ове године изложбу чине ликовна дела уметника Бојана Кириџића и Мирослава Антића. Како је песник свој живот и уметност најрадије остваривао кроз дијалог, тако је и логично да његова дела данас буду представљена у интеракцији са делима савремених уметника. То је уједно и прилика да сагледамо значај и актуелност Антићевог ликовног стваралаштва. Поставка представља оба аутора са композицијама апстрахованих пејзажа.

Бојан Кириџић (1971, Нови Сад)
Академију уметности завршио је у Новом Саду у класи професора Душана Тодоровића на одсеку за сликарство. Члан је СУЛУВ-а, УЛУС-а и ЛИКОВНОГ КРУГА – удружења уметника Петроварадинске тврђаве. Бави се углавном класичним сликарским и графичким техникама… До сада је колективно излагао око двесто пута и двадесетак пута самостално…

Мирослав Антић (1932, Мокрин – 1986, Нови Сад)
Бавио се поезијом, сликарством, новинарством и филмом. Објавио је низ књига за децу и одрасле и оставио дубок траг у српској и југословенској култури. Био је члан УЛУС-а од 1972. године. Добио је Златну арену за филм „Доручак са ђаволом“, Седмојулску награду и награду за животно дело Друштва новинара Војводине.

Више о изложби можете сазнати овде.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања