event_note Изложба
14.11.2022 - 25.11.2022 access_time 19.00

Изложба Ане Стојковић Пре употребе пажљиво прочитајте упутство од 14. новембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
14.11.2022 - 25.11.2022 access_time 19.00

Изложба Ане Стојковић Пре употребе пажљиво прочитајте упутство од 14. новембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба цртежа Ане Стојковић Пре употребе пажљиво прочитајте упутство биће отворена у понедељак 14. новембра у 19.00 часова у Малом ликовном салону. Изложба ће моћи да се погледа до 25. новембра.

*5 HTP + SAMe уз додатак Витамина Б6, Витамина Б12 и инозитола представља сјајну комбинацију најбитнијих састојака која: брзо подиже ниво расположења и чини вас срећним – брзо подиже ниво хормона среће СЕРОТОНИНА – ефикасно отклања последице стреса и анксиозности – ВРАЋА САМОПОУЗДАЊЕ – има повољан утицај НА ЗДРАВ САН. 5-HTP + SAMe STRESS & MOOD је додатак исхрани који има клинички доказане позитивне ефекте код блажих депресивних стања и несанице. Доприноси целокупној менталној равнотежи за ОПУШТЕН И СРЕЋАН ДАН! Брзо подиже ниво енергије и смањује осећај замора током дана. САМО 1 КАПСУЛА ДНЕВНО учиниће вас брзо опуштеним и срећним. Препарат делује већ после 30 минута, а у неким случајевима код јако смањеног нивоа хормона среће СЕРОТОНИНА оптимални резултати се добијају већ после 7 дана редовне примене. Више СЕРОТОНИНА = више СРЕЋЕ!

Усред околности у којима сам се нашла (била сам била приморана да пијем разне лекове) пажњу ми је привлачила масовна медијска пропаганда лекова и суплемената. Инстант решења за различите тегобе, од прехладе до много озбиљнијих проблема, нуђена су умедијима свакодневно, израбљујући тежњу људи за бољим животом.

Преиспитивање општег стања у којем се налазимо као друштво је рационално потегло и скептичност која није постојала раније. Да ли смо ми заправо само савршени конзументи производа који нам заправо и не требају? Да ли заиста постоји самопоуздање запаковано у капсули, које се након уношења у организам распакује и постане део наше личности?

 

Занимљиво је да те производе купујемо не доводећи у питање њихов састав, њихов прави садржај – да ли нам заиста помаже или штети?

Тема којом се тренутно бавим – употреба пилула у савременим околностима – настала је као реакција на изграђену, наметнуту потребу за њима. Радови настају као упозорење на проблеме које може да изазове ослањање искључиво на овакву врсту „решења”. Очување здравља, као један од приоритета сваког човека, полази од животних околности, друштвених пресија, утилизације личног времена. Ми као друштво треба да изградњом нових социјалних структура и констелација допринесемо брисању потребе за вештачким појачивачима доброг расположења.

Пилуле на цртежима имају сугестивни карактер, израњају из масе која би могла бити и нетакнути пејзаж. Док заправо граде атмосферичан приказ душевног или психичког стања, оне делују из дубине радова, као несвесна порука. Поступком цртања (брисањем и одсуством боје) сугеришем стање анксиозности и неизвесности.

Уз велики формат додатно скрећем пажњу на доминантну, потенцијално обузимајућу улогу коју имају у нашем животу.

Цртежи су настали без предложака и скица, спонтаном и интуитивном градњом уз дозу неизвесности њиховог коначног исхода (какву осећамо и приликом употребе таблета и исхода дејства).” Ана Стојковић

*реклама за ХОРМОН СРЕЋЕ У ТАБЛЕТИ – 5 HTP + SAMe

Ана Стојковић (Београд, 1993)

Основне (2020) и мастер (2022) студије завршила у класи професора Добрице Бисенића на Факултету ликовних уметности у Београду, где је тренутно на докторским студијама. Члан је УЛИС-а „Милена Павловић Барили“ од 2019. године. Групно излаже и учествује у уметничким пројектима од 2018. године.

Самосталне изложбе:

2019. Београд, галерија Полет, „Збрда- здола“ (са Тамаром Крстић и Ањом Челебић)

2022. Београд, галерија БЛОК, „Пре употребе пажљиво прочитајте упутство”

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања