Изложба Александре Сашке Груден “Поглед трећег” у Малом Ликовном салону

Тип најаве: Изложба
Датум: 05/03/2018 До: 17/03/2018
Време: 20:00
Локација: Мали ликовни салон

Изложба “Поглед трећег” отворена je 5. марта у Малом Ликовном салону Културног центра Новог Сада у 20 часова. Изложба ће трајати до 17. марта 2018. године, радним даном 10.00-20.00, а суботом 10.00-13.00 часова.

Целокупна поставка “Поглед трећег” заједно са видео радовима, фотографијама и перформансом истражује и у исто време потврђује актуелне односе моћи у друштву и стално вагање унутрашњих чинилаца као и у односу једног ка другом. На једној страни интимна и у исто време друштвено критична изложба је одраз ауторкиног истраживања као и уметничког ангажовања, који покушава на неком нивоу потражити одговоре и могуће путеве ка променама.

О аутору:

Александра Сашка Груден је рођена у Марибору, у Словенији. Године 2004. је завршила студије вајарства на Академији за ликовну уметност и обликовање у Љубљани. Од 2016. године има статус самосталне раднице у култури и активно делује као мултидисциплинарна уметница и учествује на уметничкој сцени у Словенији. У својим делима обрађује теме као што су: људско тело и његове границе, однос између приватног и јавног, интимни свет појединаца, међуљудски односи, положај жене у савременом друштву, културно наслеђе.

4Shares

Tags:

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language