Изложба акварела Душка Милошевића “Куле и градине” од 29. јануара у дворцу Еђшег

Тип најаве: Изложба
Датум: 29/01/2018 До: 03/02/2018
Време: 19:00
Локација: Дворац Еђшег

Изложба акварела Душка Милошевића “Куле и градине” биће отворена у понедељак, 29. јануара у 19 часова у дворцу Еђшег. Изложба ће трајати до 3. фебруара. 

 

О изложби

„… Етимолошки, све је на свом месту, Куле, Градине, Дворац.

Откуд  ти називи, откуд Куле и Градине?

Прво коју реч о Градинама.

То су, иначе, водоравни формати. На њима је оно чиме се, као архитекта, бавим откако сам у архитектури, а можда и мало раније. То је зидање, опека, камен, прозори, врата, куполе, бифоре, трифоре, једном речју ГРАЂЕЊЕ.

У нашој земљи има доста места и археолошких локалитета са остацима грађења из неких давних цивилизација. Не знајући увек тачно од кога је то остало, наш народ је све то што је личило на неке зидине, грађење или чак градове, једном речју, мудро назвао ГРАДИНЕ.

Тако и ја градим своје имагинарне Градине. Што сам старији и све више сведок и у сопственим архитектонским пројектима, да је пут од замисли до реализације неког објекта неки пут врло трновит и са неизвесним резултатом, све се више слажем са онима који мисле да је једина права архитектура, управо имагинарна архитектура.

А што се тиче Кула, то су вертикални формати, оне су по ономе шта и како приказују, проистекле из Градина. Самим тим што се, све овде приказане Куле, састоје из пет вертикално наслаганих акварел папира, оне већ чине неку врсту грађевина, па ето, подсећају баш и на куле.

Оне су поређане хронолошки, онако како су настајале..“

 

6Shares

Tags:

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language