event_note Koncert
14.06.2014 - 14.06.2014 access_time 20.00 sati

Humanitarni koncerti: ARIJE I SOLO PESME RUSKIH ROMANTIČARA

location_on Tribina mladih
event_note Koncert
14.06.2014 - 14.06.2014 access_time 20.00 sati

Humanitarni koncerti: ARIJE I SOLO PESME RUSKIH ROMANTIČARA

location_on Tribina mladih

 

 

 

SUBOTA, 14. JUN

KULTURNI CENTAR NOVOG SADA, KLUB „TRIBINA MLADIH“, 20 SATI

 

ARIJE I SOLO PESME RUSKIH ROMANTIČARA

BRANISLAV CVIJIĆ, tenor

MARIJA CVIJIĆ, sopran

VERICA PEJIĆ, sopran

Klavirska saradnja

NERA SKELEDŽIJA

SLAĐANA AĆIMOVIĆ

*

KONCERT IMA HUMANITARI KARAKTER

SVI NOVČANI PRILOZI SU POMOĆ POPLAVLJENIM MESTIMA U SRBIJI, A BIĆE PROSLEĐENI PREKO CRVENOG KRSTA

 

PROGRAM: 

 

Я vstretil Vas – ruska romansa

Branislav Cvijić

Slađana Aćimović

 

P. I. Čaikovski: Sred šumnogo bala

Branislav Cvijić

Slađana Aćimović

 

A. Rubinštajn : Arija Tamare iz opere ” Demon ”

erica Pejić

Nera Skeledžija

 

P. I. Čaikovski : Denь li carit…

Verica Pejić

Nera Skeledžija

 

G. Smetanin : Kak na эtoй na dolinke

Marija Cvijić

Slađana Aćimović

 

P.I. Čaikovski : Arija Lenskog iz opere “Evgenije Onjegin”

Branislav Cvijić

Slađana Aćimović

 

N. Rimski Korsakov : Arija Ljubaše iz opere “Carska nevesta”

Verica Pejić

Nera Skeledžija

 

S. Rahmanjinov: Son

Marija Cvijić

Nera Skeledžija

 

A. Borodin : Arija Vladimira iz opere “Knez Igor”

Branislav Cvijić

Slađana Aćimović

 

P.I Čaikovski : Kabы znala я

Verica Pejić

Nera Skeledžija

 

N.V. Bogoslovski : Tёmnaя nočь

Branislav Cvijić

Slađana Aćimović

 

M. Musorgski : Gopak

Verica Pejić

Nera Skeledžija

 

C. Rahmanjinov : Я ždu tebя

Marija Cvijić,

Nera Skeledžija

 

S. Rahmanjinov : Vesennie vodы

Verica Pejić,

Nera Skeledžija

 

I. Dunajevski : Odessa

Branislav Cvijić

Slađana Aćimović

 

Branislav Cvijić je  rođen  1977. godine u Novom Sadu. Završio Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, Odsek solo pevanje, kod  profesora Zvonimira Krnetića. Usavršavao se kod Dragoslava Ilića, soliste-tenora Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dobitnik prvih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima, laureat takmičenja u Moskvi 2008. godine.

Održao je više od dvadeset solističkih koncerata. Iza njega je preko dve stotine solo nastupai oko pedeset nastupa sa kamernim sastavima.Solista je u tri hora u Novom Sadu sa kojima je imao oko dvadesetak nastupa.

Od 2003. godine je član Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a solista i njihov stalni član je 2006. godine.

Ostvario preko dvadeset uloga,među kojima se ističu:J. Štraus: Alfred(Slepi miš); Mirko(Jabuka); G. Doniceti: Guljelmo(Viva la mama); Arturo(Lučia od Lamermura); D. Šostakovic:Zinovij Barisovič (Katarina Izmailova); M. Logar: Vasilije (Pokondirena tikva); F.v Supe: Pigmalion (Lepa Galatea); A. Lorcing: Adolf(Proba za operu),G. Rosini: grof Almaviva (Seviljski berberin);  Đ. Verdi: Gabrijele Adorno (Simon Bokanegra); Đ. Verdi: Ismail (Nabuko); D. Čimaroza: Paolino (Tajni brak)…

Marija Cvijić je rođena  1986.god. u Novom Sadu. Ljubav prema pevanju i muzici  stekla je još od malena, dok je bila član “Bajićevih slavuja”. Po završetku Srednje muzičke škole “Isidor Bajić“, upisuje osnovne studije solo pevanja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi mr.prof.Vere Kovač-Vitkai. Diplomira 2009.godine.

Učestvovala je na mnogim takmičenjima za solo pevače i dobitnica je nekoliko nagrada. Dva puta  je bila dobitnica stipendije za talentovane mlade pevače “Melanija Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin“.

Sa svojim suprugom, Branislavom Cvijićem, solistom opere Srpskog narodnog pozorista, nastupa na koncertima. Sa tematskim koncertima koje izvode kao Duo “Visoko Ce“ su imali uspeha u Somboru, Zrenjaninu, Rumi, Novom Sadu…

Od 2013. godine je stalni član Srpskog narodnog pozorišta, horskog ansambla.Kao solista, na sceni Srpskog narodnog pozorišta nastupila je u tri projekta: A. Lorcing: Luiza (Proba za operu); J. Gotovac: Pastirče (Ero s onoga svijeta) i D. Čimaroza: Karolina (Tajni brak).

Sopran Verica Pejić rođena je 1979. godine u Sremskoj Mitrovici. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku opšte muzičke pedagogije. Pevanje je učila u klasi mr. Milice Stojadinović, mr. marine Trajković Bidžovski i u klasi prof. emeritusa Radmile Smiljanić. Od 2002.do 2005. je radila kao demonstrator na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (AUNS), na katedri za klavir, na predmetu klavirska korepeticija. Od 2006. radi na Slobomir P.Univerzitetu u Bijeljini, prvo kao demonstrator na predmetu hor i vokalna tehnika, a 2007. godine je  stekla  zvanje docenta. Kao solista Hora Eparhije sremske „Sveti Nikolaj“ ( Sr. Karlovci ), koncertirala je  je na turnejama širom Rusije: Moskva, Sankt Peterburg, Kronštad, Voronjež, Rostov, Novočerkask, Šahti, Batajsk …

Dobitnica je Zlatne plakete „Filip Višnjić“ za izuzetna doprinos u razvoju muzičke umetnosti u Republici Srpskoj. 2006.godine je bila prvi dobitnik  nagrade „Bari Milošević“, koja se dodeljuje  za izuzetna pedagoški rad u oblasti kulture i za uvođenje novih programskih sadržaja. Dobitnik je pevačke stipendije Fonda Melanije Bugarinović 2000. godine i brojnih nagrada na pevačkim takmičenjima, od 1998.do 2009. godine).

Poslednjih pet  pozorišnih sezona angažovana je kao solista u Operi Srpskog narodnog pozorišta. Uloge: Aksinja, Robijašica  – Katarina Izmailova, D. Šosrtakovič; Flora, Anina  – Travijata, Đ. Verdi; Ana – Nabuko, Đ. Verdi; Dorotea kaćini, Korina Sartineski –  Pozorišne zgode i nezgode, G. Doniceti; Ines – Trubadur, Đ. Verdi; Maša, Liza – Pikova dama, P.I.Čajkovski; Milana – Mileva, A. Vrebalov; Berta – Sevilhski berberin, Š. Rosini; Kejt – Madam Baterflaj, Đ.Pučini; Kneginja, Anhilta – Kneginja čardaša, F. Lehar; Amelija Bokanegra – Simon Bokanegra, Đ. Verdi.

Nera Skeledžija rođena je 1979. godine u Novom Sadu. Osnovnu muzičku školu „Josip Slavenski“ završila je u klasi prof. Lidije Čugajev, a Srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u klasi prof. Frederika Stankovića. Zahvaljujući zapaženim rezultatima na državnim i međunarodnim  takmičenjima i festivalima, uporedo sa srednjom školom pohađala je „O“ godinu za mlade talente na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Jegora Čugajeva. Diplomirala je 2005. godine u klasi prof. Vladimira Ogarkova. Od 2001. do 2009. godine radila je kao profesor klavira i šef klavirskog odseka u Osnovnoj muzičkoj školi u Vrbasu, a uporedo sa tim i kao demonstrator na Akademiji umetnosti na predmetu-korepeticija (2002-2005).

Od 2009. godine zaposlena je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na mestu saradnika – korepetitora na departmanu muzičke umetnosti, na Katedri za duvačke instrumente – klarinet.

Među zapaženim rezultatima izdvajaju se: Specijalna nagrada na takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu 1993. godine; Specijalna nagrada na 37. Festivalu muzičkih škola Srbije, a 1994. i 1995.godine prve nagrade na Pijanističkom takmičenju u Nišu. Dobitnik je povelje „Beli Anđeo“. Dobila je i Spelijalnu nagradu na  2. Pojanističkom takmičenju „Dunav – Donau – Danube“ za izvođenje dela P. I. Čajkovskog ( 1994). Bila je filalista na prestižnom pijanističkom festivalu u čast Ade Kaspi u tel Avivu, u Izraelu (1998).

Usavršavala se kod istaknutih profesora: Kemal Gekić (SAD), Konstantin Bogino (Francuska), Viktor Derevianko (Izrael), Hoze Ribera (Španija), Svetlana Bogino (Rusija) i Falvai Šandor (Mađarska). Polaznik je mnogih internacionalnih muzičkih kampova, među kojima su najznačajniji: „Musik Ohne Grenzen“ (Mađarska), „Amici delle Arti“ (Italija), „Tel Hai“ (Izrael), „Pro Musica“ (Mađarska). Iza sebe ima niz značajnih solističkih i kamernih nastupa u zemlji i inostranstvu, a ostvarila je trajne snimke za RTS, RTV i TVM2.

Ostvaruje veoma uspešnu, dugogodišnju saradnju sa solistkinjom Opere Srpskog narodnog pozorišrta Vericom Pejić.

Slađana Aćimović je rođena 1987. u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Sečnju. Prva muzička saznanja stekla je u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu u klasama prof. Maje Marković, Miroslave Bulovan i Dijane Bugarski Miškeljin, a diplomirala je u klasi prof. Edite Majorfi Todorović. Uporedo sa srednjom muzičkom školom završila je i Zrenjaninsku gimnaziju kao nosilac Vukove diplome. Osnovne studije Klavira završila je 2010. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Biljane Gorunović, gde je potom , 2011. godine završila i masterske studije u istoj klasi.

Kao solista i u kamernim sastavima u toku studija nastupala je u Zrenjaninu, Somboru, Sremskim Karlovcima (učešće na 38. „Brankovom kolu“ u okviru Koncerta srpske muzike 19. veka, 2009), Rumi, Beogradu i Novom Sadu. Sa triom „Soulstrings“ osvojila je IInagradu (94 boda) na osmom Međunarodnom festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici (2010). Dobitnik je nagrade Univerziteta u Novom Sadu za postignut uspeh u toku studija (2008/2009 i 2009/2010). Bila je stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije (2009/2010). Kao student masterskih studija nosilac je plakete „Dositeja“ Fonda za mlade talente Republike Srbije za školsku 2010/2011. godinu.

Od 2011. godine član je Kamernog muzičkog društva iz Novog Sada s kojim, kao klavirski saradnik nastupa na domaćim festivalima i radi na predstavama koje su deo stalnog repertoara Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja