event_note Концерт
09.05.2024 - 09.05.2024 access_time 18.00

Хуманитарни концерт Виоле Бакош и Милоша Груборовића 9. маја у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Концерт
09.05.2024 - 09.05.2024 access_time 18.00

Хуманитарни концерт Виоле Бакош и Милоша Груборовића 9. маја у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

Четвртак, 9. мај 2024, клуб „Трибина младих“ у 18.00

У оквиру програма Музичке редакције Културног центра Новога Сада биће уприличен хуманитарни концерт у сарадњи с организацијом НУРДОР. Наступиће студенти Академије уметности из Новога Сада са катедре за виолу, Виола Бакош и Милош Груборовић из класе др ум. Душице Половине и мр Ане Клем Аксентијевић. За клавиром ће бити клавирска сарадница Марина Микић. На програму су дела Ј. С. Баха, Г. Фрескобалдија и других.

Улаз је слободан!

Добро дошли!

Виола Бакош је рођена у Сенти, 21. 9. 2003. године. Нижу музичку школу завршила је у Бачкој Тополи, у класи проф. Гала Јожефа. Практичну музичку гимназију „Вантуш Иштван” завршила је у Сегедину у класи проф. др С. Добош Марте. Студије виоле уписала је 2023. године на Академији уметности у Новом Саду у класи др ум. ДушицеПоловине, редовног професора виоле.

Виола Бакош као солиста на виоли добитница је следећих награда:
I награда на такмичењу String fest у Ср. Митровици 2023. године
I награда на такмичењу Artisti del Arco у Ср. Карловцима 2023. године
Као члан клавирског квартета добитница је следећих награда:
I награда на такмичењу Дани музике у Бачкој Тополи
I награда на државном такмичењу у Секешфехервару, Мађарска
Лауреат на такмичењу у Комарну, Мађарска

 

Милош Груборовић је рођен у Београду, 30. 9. 2004. године. Нижу и средњу музичку школу Јосип Славенски завршио је у Београду, у класи проф. Иване Топаловић. Студије виоле уписао је 2023. године на Академији уметности у Новом Саду у класи др ум. Душице Половине.

Милош Груборовић као солиста на виоли добитник је следећих награда:
III награда на Републичком такмичењу у Београду 2022. године
II награда на такмичењу Artisti del Arco у Ср. Карловцима 2023. године
Као члан оркестра остварио је гостовање у Шпанији 2022. године.

 

Марина Микић (клавир) завршила је основну и средњу музичку школу у Херцег Новом, у класи проф. Зорана Реџића. Студије клавира је уписала на Академији уметности у Новом Саду, где је и дипломирала у класи проф. Кемала Гекића. Усавршавала се на мајсторским курсевима код реномираних педагога као што су Игор Ласко, Владимир Крпан, Константин Богино, Владимир Огарков, Алексеј Наседкин, Јелена Рихтер, Јокут Михаиловић, Арбо Валдма, Кемал Гекић и Дориан Лељак. Током школовања освојила је више републичких и савезних награда.

Свирајући први реситал са једанаест година, Марина Микић је развила широк пијанистички репертоар, који обухвата значајна реситалска, камерна и оркестарска дела. Наступала је у Словенији, Аустрији, Црној Гори, Италији, Хрватској и Србији. Снимала је за РТС и РТВ Црне Горе.

Ангажована је у својству сарадника на Катедри за гудачке инструменте (класа виоле проф. др Душице Половине, класа виолине проф. Михала Будинског) и на Катедри за клавир (класа проф. Ратимира Мартиновића) на Академији уметности у Новом Саду.

Фото: Приватна архива

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања