event_note Izložba
04.08.2015 - 07.08.2015 access_time 19 časova

Holokaust- izložba slika Maje Familić

location_on Tribina mladih
event_note Izložba
04.08.2015 - 07.08.2015 access_time 19 časova

Holokaust- izložba slika Maje Familić

location_on Tribina mladih

BIOGRAFSKI PODACI

 

Maja Familić rođena 15.februara 1973. godine u NovomSadu.

Profesor razredne nastave i diplomirani strukovni vaspitač, pesnik i slikar.

U sferi inkluzivnog vaspitanja radila je kao mentor  likovnih i eko radionica sa romskom decom OŠ „Jovan Grčić Milenko“.

Njena poezija je izdata u Antologiji vojvođanskih pesnikinja „Oči ravnice“ i u Zbornicima nagrađenih literarnih radova.

Učesvovala je na Drugoj međunarodnoj konferenciji  Holokaust nad Srbima, Romima i Jevrejima, održanoj  27. januara 2015. godine i prezentovala naučno-istraživački rad na temu Umetnost i Holokaust, koji je zastupljen u Zborniku Fakulteta za poslovne studije i pravo u Beogradu. Učestvovala je i na Svetskom Kongresu u Rimu (Italija)  i govorila o kulturi Roma.

Realizacijom projekta Indo – Roma 14. novembra 2013. godine, otvorila je samostalnu likovnu izložbu i promovisala zbirku poezije za decu Domaćinski gost i poemu – bajku u stihu Crno-bela sreća, s ciljem svečanog obeležavanja stogodišnjice od dodele Nobelove nagrade za poeziju indijskog pesnika i filozofa Rabindranta Tagorea.

Članica je Umetničkog udruženja NS – Artika – Udruženje multimedijalnih umetnosti, kulture i inovacije i LUR-a, Likovnog udruženja Roma u Trsteniku.

Članica je Društva književnika Vojvodine i Udruženja književnika Srbije.

Javnosti će se obratiti član Gradskog veća za kulturu, Vanja Vučenović i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja