event_note Концерт
03.04.2015 - 03.04.2015 access_time 20:30 часова

ГУДАЧКИ КВАРТЕТ „IL BELPAESE”

location_on Трибина младих
event_note Концерт
03.04.2015 - 03.04.2015 access_time 20:30 часова

ГУДАЧКИ КВАРТЕТ „IL BELPAESE”

location_on Трибина младих

Уживање у вечери камерне музике

Концерт гудачког квартета „IL BELPAESE”

биће одржан у петак 3. априла од 20.30 часова

на Трибини младих Културног центра Новог Сада

Улаз је бесплатан.

 

У оквиру циклуса „Павиљон музике“. Квартет чине Нађ Арпад (виолина), Душан Бирач (виолина), Владимир Шару (виола) и Жељко Ивовић (виолончело), а на програму ће бити дела Менделсона и Алексића.

Гудачки квартет ’’ IL BELPAESE ’’ основан је 2011. године, када су његови чланови, свирајући заједно у више различитих камерних састава и оркестара у земљи и иностранству, дошли на идеју да формирају свој састав. Искуства и концертну праксу преносе у овај ансамбл, што им је дало још више простора за музицирање, али и омогућило стварање препознатљивог стила.

Квартет ’’IL BELPAESE’’ има успешну и значајну сарадњу са Италијанским културним центром ’’IL BELPAESE’’ на чијим су манифестацијамаостварили запажене наступе. Приређују концерте у Србији и иностранству. Сви чланови квартета су образовани музичари и поред рада у овом ансамблу свирају и у нашим најбољим институционализованим оркестрима, али се баве и педагошким радом у образовним и високообразовним музичким институцијама, не само у Новом Саду, већ и шире.

Током сезоне 2012/13 и 2013/14 изводе најпознатије гудачке квартете композитора, као што су Дворжак, Менделсон, Хајдн, Шостакович, Моцарт, Бетовен … Крајем 2013. године похађају Master Class познатог америчког гудачког квартета ”Amernet”, а у новембру 2014. Master Class D.Harrington-a, оснивача и прве виолине ”KRONOS” квартета. У априлу 2014. године учесници су интернационалног музичког фестивала ”Evmelia’’ у Грчкој, где су остварили запажен наступ са делима Дворжака и у сарадњи са пијанисткињом из Белгије Кatiom Veekmans.

У јуну 2014.године одржавају низ концерата у Италији, регија Ломбардија, захваљујући сарадњи са “Parco Adda Nord”. У склопу Котор Арт фестивала 2014. године, изводе гудачки квартет ”Play Strindberg” композиторке Иване Стефановић. Исте године постају вође оркестра Котор Арт фестивала.

 

Нађ Арпад (виолина), завршио основне и мастер студије на Академији уметности у Новом Саду, класа проф. Евгенија Кравцева. Свирао је у више камерних састава и оркестара, међу којима су Новосадски камерни оркестар, Војвођански симфоничари, Зрењанински камерни оркестар и радионица за камерну музику „Ад Либитум“.

Школске 2011/2012. године био је запослен у школи за музичке таленте у Ћуприји. Тренутно је запослен као професор виолине у музичкој школи ’’Барток Бела’’ у Ади. Дугогодишњи је члан Војвођанског симфонијског оркестра, као и оркестра Котор Арт фестивала чији је концертмајстор и координатор од 2014. године.

Душан Бирач (виолина), завршио основне и мастер студије на Академији уметности у Новом Саду, класа проф. Ирина Јашвили. Свирао је у више оркестара и камерних састава међу којима су Новосадски камерни оркестар, оркестар Camerata Academica, Војвођански симфоничари и радионица за камерну музику Аd Libitum. Запослен је у Опери српског народног позоришта у Новом Саду. Вођа је деоница других виолина фестивалског оркестра Котор Арта, члан Војвођанског Симфонијског оркестра, оркестра Camerata Academica и Бањалучке филхармоније.

Владимир Шару (виола), завршио основне и мастер студије виолине на Академији уметности у Новом Саду, класа проф. Ненад Врбашки. Свирао је у Новосадском камерном оркестру и Војвођанским симфоничарима као и у радионици за камерну музику Ад Либитум. Запослен је у Опери српског народног позоришта у Новом Саду. Члан је фестивалског оркестра Котор Арта као вођа виола и вишегодишњи члан Војвођанског Симфонијског оркестра.

Жељко Ивовић (виолончело), завршио је основне студије на Факултету музичке уметности у Београду, класа проф. Дејан Божић, а магистарске студије на ’’Universität für Musik und darstellende Kunst Graz – Oberschützen’’ у Аустрији у класи проф. Tobias Stosiek.  Од 2008. до 2011. године је стални члан камерног оркестра ’’Душан Сковран’’. Запослен је у Школи за музичке таленте у Ћуприји као професор виолончела и оркестра. Од 2014. године води деоницу виолончела у фестивалском оркестру Котор Арта. Члан је Војвођанског симфонијског оркестра и Бањалучке филхармоније.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања