event_note Позоришна представа
17.12.2017 - 17.12.2017 access_time 17:00

Гостовање представе „Додирујемо се чиме?… Сновима“ 17. децембра у 17 часова, у Великој сали Културног центра

location_on Велика сала
event_note Позоришна представа
17.12.2017 - 17.12.2017 access_time 17:00

Гостовање представе „Додирујемо се чиме?… Сновима“ 17. децембра у 17 часова, у Великој сали Културног центра

location_on Велика сала

Гостовање представе „Додирујемо се чиме?… Сновима“ 17. децембра 2017. године, с почетком у 17 часова у Великој сали Културног центра Новог Сада.

Културно уметничко друштво глувих Београда “Радивој Поповић” у сарадњи са Организацијом глувих Нови Сад и Културним центром Новог Сада, у склопу пројекта „Плеши у ритму знака“ организује гостовање плесне представе „Додирујемо се чиме?…Сновима“ у Новом Саду.

Плесна представа “Додирујемо се чиме?…Сновима” настала је као резултат креативних плесних радионица под вођством Стојана Симића, првог глувог плесача савременог плеса код нас, са групом младих глувих људи. Осим плесача, који су глуве особе, у представи учествују и два музичара, члана Позоришне лабораторије Плаво позориште који на перкусијама прате плесне материјале извођача.

Осим у Новом Саду, представа је, у оквиру пројекта „Плеши у ритму знака“ гостовала у Крушевцу 9. децембра, и у Лесковцу 10. децембра.

Поред представе, гостовање обухвата и радионицу у трајању од два сата која се одржава пре извођења представе а у којој ће аутори представити учесницима свој начин рада.

Циљ ових гостовања је пре свега промоција стваралаштва и културе глувих, како у заједници глувих, тако и у широј популацији. Осим тога један од циљева пројекта је и подстицање и оснаживање заједнице глувих у локалним срединама да освесте своје потенцијале и да се активније укључе у савремени плес, али и у друге области извођачких уметности у којима могу да истражују и унапређују своје могућности, да руше предрасуде о глувим и наглувим особама, да се оснажују да активније учествују у креирању културног садржаја у Србији, али и да активније заступају своја права у широј заједници.

Након извођења представе планирани су и разговори са публиком у којима ће гледаоци моћи да размене своје утиске и коментаре, али и да поставе питања учесницима и ауторима представе.

Кореограф представе је Стојан Симић, остали учесници у представи: Војислав Ђорђевић, Дарко Николић, Есма Хаџић и Теодора Баљак, музика: Јелена Мартиновић и Марко Поткоњак.

Пројекат се реализује уз подршку Министарства културе и информисања Репубике Србије.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања