event_note Izložba
21.10.2013 access_time 19 sati

Gordana Kazimirović Jankov (slike)

location_on Mali likovni salon
event_note Izložba
21.10.2013 access_time 19 sati

Gordana Kazimirović Jankov (slike)

location_on Mali likovni salon

Gordana Kazimirović Jankov (slike)Slike Gordane Kazimirović Jankov predstavljaju zaseban svet izvan ovozemaljskih prostora u kome se ređaju asocijativne, lične, krajnje emotivne zabeleške kao nagoveštaji proteklih iskustava. Rađene u pretežno svetlim nijansama boja ispunjene simbolima ili znacima poput rebusa predstavljaju nemi dijalog na relaciji vreme-prostor.

Njena duboka reazmišnjanja o svetu koji je okružuje iskazuje kroz različite asocijativne motive nagoveštavajući zagonetna, skrivena značenja. Prekriveni vremenskom patinom, sa dozom mistike, niz ezoterijskih simbola odašilju tajne poruke u kojima se prepliću emotivno i racionalno. Zaustavljeni prizori se kao sekvence ređaju oko centralnog dela kompozicije sačinjavajući dinamičnu viziju protkanu spiritualnim elementima.

U nameri da pronađe smisao ljudske egzistencije postavlja složena pitanja i istovremeno daje uverljive, promišljene odgovore krećući se u području transcendentalnog. Pored toga, u samom procesu rada, Gordana Kazimirović Jankov naglašava često hrapavu fakturu kojom postiže snažne, uzbudljive efekte.

Gledane u celini, njene slike kao dinamičan mikrosvet nalaze se u neprekidnom procesu promena odišući prigušenom energijom koja izvire iz skrivenih delova podsvesti.

Radmila Kostić

 

GORDANA KAZIMIROVIĆ JANKOV
Rođena u Bačkoj Topoli 1963. godine. Diplomirala na  Akademiji umetnosti u Novom Sadu, slikarski odsek, 1988.  godine. Član SULUV-a od 1991., ULUS-a od  1998. i ULSŠ-a od 2009. godine. Živi i stvara u Novom Sadu. Bavi se  umetničkom praksom i pedagoškim radom.
Učestvovala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu i dobitnik je nekoliko nagrada za umetnički rad.

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja