event_note Изложба
21.10.2013 access_time 19 сати

Гордана Казимировић Јанков (слике)

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
21.10.2013 access_time 19 сати

Гордана Казимировић Јанков (слике)

location_on Мали ликовни салон

Гордана Казимировић Јанков (слике)Слике Гордане Казимировић Јанков представљају засебан свет изван овоземаљских простора у коме се ређају асоцијативне, личне, крајње емотивне забелешке као наговештаји протеклих искустава. Рађене у претежно светлим нијансама боја испуњене симболима или знацима попут ребуса представљају неми дијалог на релацији време-простор.

Њена дубока реазмишњања о свету који је окружује исказује кроз различите асоцијативне мотиве наговештавајући загонетна, скривена значења. Прекривени временском патином, са дозом мистике, низ езотеријских симбола одашиљу тајне поруке у којима се преплићу емотивно и рационално. Заустављени призори се као секвенце ређају око централног дела композиције сачињавајући динамичну визију проткану спиритуалним елементима.

У намери да пронађе смисао људске егзистенције поставља сложена питања и истовремено даје уверљиве, промишљене одговоре крећући се у подручју трансценденталног. Поред тога, у самом процесу рада, Гордана Казимировић Јанков наглашава често храпаву фактуру којом постиже снажне, узбудљиве ефекте.

Гледане у целини, њене слике као динамичан микросвет налазе се у непрекидном процесу промена одишући пригушеном енергијом која извире из скривених делова подсвести.

Радмила Костић

 

ГОРДАНА КАЗИМИРОВИЋ ЈАНКОВ
Рођена у Бачкој Тополи 1963. године. Дипломирала на  Академији уметности у Новом Саду, сликарски одсек, 1988.  године. Члан СУЛУВ-а од 1991., УЛУС-а од  1998. и УЛСШ-а од 2009. године. Живи и ствара у Новом Саду. Бави се  уметничком праксом и педагошким радом.
Учествовала је на бројним самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству и добитник је неколико награда за уметнички рад.

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања