Фотомаратон 2013 – “A portrait of an up and coming city” – изложба у оквиру пројекта „Нови Сад Европска престоница културе 2020

Тип најаве: Изложба
Датум: 20/09/2013 До: 23/09/2013
Време: 20 сати
Локација: Трибина младих

A portrait of an up and coming city

 

У оквиру активности за кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе 2020. биће отворена изложба фотографија Новог Сада под називом “A portrait of an up and coming city“. Аутори фотографија су учесници Новосадског Фотомаратона, а изложба се одржава у продукцији Аспект агенције.

Кроз селекцију од, за сада, 30, а у Европи 50 фотографија, изложба “A portrait of an up and coming city” публику упознаје са Новим Садом и Новосађанима. Представљене фотографије Нови Сад приказују не само из угла његових становника, већ и посетилаца, те на тај начин дају холистичку слику о граду, његовим добро познатим знаменитостима и скривеним чарима. На фотографијама су представљене чувене локације на новосадској мапи, затим споменици и старе улице богате историјом, али и Дунав – активности на води и обали, спортска дешавања и атмосфера која карактерише Нови Сад.

Иако аутори фотографија имају разноврсне погледе и доживљаје Новог Сада, истовремено их све повезује дубоко разумевање града и наклоност коју према њему гаје.

Посматрач осећа пулс града, упознаје његове навике и рутине, динамику и лежерност које га крактеришу. Током одабира фотографија за изложбу посебна пажња је била усмерена на сценографије града које чине суштину лепоте живљења у Новом Саду, као и на препознатљиве градске знаменитости.

Титула Европска престоница културе постоји од 1985. године, а одабрани град према избору Европске уније, овај назив носи годину дана. У том периоду у “престоници” се одржавају бројни и разноврсни културни догађаји. Ове године, титулу деле Марсеј (Француска) и Кошице (Словачка), а Нови Сад се кандидује за 2020. годину. Изложба “A portrait of an up and coming city” једна је у низу културних дешавања којима се Нови Сад представља и такмичи за ову престижну титулу.

 

0Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language