event_note Филмска пројекција
03.03.2016 - 03.03.2016 access_time

Филмске пројекције поводом 44. ФЕСТА

location_on Велика сала
event_note Филмска пројекција
03.03.2016 - 03.03.2016 access_time

Филмске пројекције поводом 44. ФЕСТА

location_on Велика сала

НЕРАЗУМАН ЧОВЕК

Време пројекција: 17 и 21 час
IRRATIONAL MAN, USA, 95′
Режија: Woody Allen
Сценарио: Woody Allen
Улоге: Joaquin Phoenix, Emma Stone, Parker Posey
Фестивали: Cannes Film Festival Sarajevo Film Festival San Sebastian Film Festival
Дошавши да предаје на малом провинцијском колеџу, Ејби се уплиће са две жене: Ритом Ричардс, усамљеном професпрком, која жели да се спаси из несрећног брака и Џил, његовом најбољом студенткињом, која му постаје најближи пријатељ. Џил воли свог дечка Роја и сматра Ејбијеву измучену, уметничку личнпст и егзптичну прошлост неподношљивом. Чак и када Ејби покаже знаке менталне неуравнптежености, Џил све више постаје њиме опчињена. Ипак, када она покуша да њихову везу учини романтичном, он је грубо одбија. Само чист случај мења ствари међу њима када Ејби и Џил постану случајни сведоци разговора и тиме бивају уплетени. Када Ејби начини озбиљан избор, тек тада ће моћи да живи живот у потпуности. Али, његова одлука окида читав ланац догађаја којии ће заувек утицати на животе њега, Џил и Рите.

СЛЕДБЕНИК
PARTISAN, Australia, 94′
Режија: Ariel Kleiman

Време пројекција: 19 и 23 часова
Сценарио: Sarah Cyngler, Ariel Kleiman
Улоге: Vincent Cassel, Jeremy Chabriel, Florence Mezzara
Фестивали: 2015 Sandens, BFI London, Ouklend / Sundance Film Festival, BFI London Film Festival, Auckland International Film Festival
На ободима града који се распада, једанаестогодишњи  Александер живи у изолованој комуни, заједно са другом децом, њиховим мајкама и харизматичним вођом Грегоријем. Грегори учи децу какода чувају стоку, узгајају поврће, раде у заједници – и како да убијају. Како се примиче Александеров први задатак као убице, он почиње да преиспитује правила која владају у комуни, а нарочито Грегоријев тихи али свемоћни утицај. Осећајући да га угрожава Александеров све већи отпор да се повинује надређенима, Грегоријево понашање постаје ератичнп и непријатељско према детету које је некада сматрао за свог сина. И док се њихове супрптности заоштравају, живот у комуни се распада и њени становници стрепе од насилног разрешења овог трилера, награђеног на Санденс фестивалу.

Коментари

MARIJA VAŠTAG MARIJA VAŠTAG

Vaš izbor filmova me oduševljava već godinama!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања