event_note Филмска пројекција
23.01.2018 - 23.01.2018 access_time 19.00

Филм „Ко то тамо пева“ 23. јануара у Великој сали

location_on Велика сала
event_note Филмска пројекција
23.01.2018 - 23.01.2018 access_time 19.00

Филм „Ко то тамо пева“ 23. јануара у Великој сали

location_on Велика сала

Први дигитално рестаурирани филм „Ко то тамо пева“ у оквиру пројекта „Вип Кинотека“ биће приказан у уторак, 23. јануара у Великој сали Културног центра Новог Сада у 19 часова.

Поштоваоци једног од најпознатијих филмова домаће кинематографије имаће прилику да бесплатно уживају у врхунском квалитету слике и тона, као и у чувеним репликама које се и дан данас цитирају. Захваљујући сарадњи Југословенске кинотеке и компаније Vip mobile, култно дело Слободана Шијана, које се последње три деценије налази на врху листе најбољих филмова свих времена, биће приказано широм Србије. Након пројекција у Смедереву, Крагујевцу и Новом Саду, рестауриран и дигитализован филм „Ко то тамо пева“ доживеће своју „премијеру“ и у Нишу, Ужицу, Суботици, Чачку, Сопоту и Ваљеву.

Пројекат „Вип Кинотека“ има за циљ да сачува и заштити остварења која су обележила српску кинематографију, а проглашена су за национално културно добро од великог значаја. Овим пројектом, који тренутно обухвата десет филмских остварења, снимљених у периоду од 1967. до 1993. године, започет је дуго очекивани процес дигиталне рестаурације српског филмског наслеђа.

У наредних годину дана филмска публика широм Србије ће имати прилику да поново погледа највећа остварења Живојина Жике Павловића, Горана Марковића, Жике Николића, Срђана Карановића и других.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања