Филм „Ко то тамо пева“ 23. јануара у Великој сали

Тип најаве: Филмска пројекција
Датум: 23/01/2018 До: 23/01/2018
Време: 19.00
Локација: Велика сала

Први дигитално рестаурирани филм „Ко то тамо пева“ у оквиру пројекта „Вип Кинотека“ биће приказан у уторак, 23. јануара у Великој сали Културног центра Новог Сада у 19 часова.

Поштоваоци једног од најпознатијих филмова домаће кинематографије имаће прилику да бесплатно уживају у врхунском квалитету слике и тона, као и у чувеним репликама које се и дан данас цитирају. Захваљујући сарадњи Југословенске кинотеке и компаније Vip mobile, култно дело Слободана Шијана, које се последње три деценије налази на врху листе најбољих филмова свих времена, биће приказано широм Србије. Након пројекција у Смедереву, Крагујевцу и Новом Саду, рестауриран и дигитализован филм „Ко то тамо пева“ доживеће своју „премијеру“ и у Нишу, Ужицу, Суботици, Чачку, Сопоту и Ваљеву.

Пројекат „Вип Кинотека“ има за циљ да сачува и заштити остварења која су обележила српску кинематографију, а проглашена су за национално културно добро од великог значаја. Овим пројектом, који тренутно обухвата десет филмских остварења, снимљених у периоду од 1967. до 1993. године, започет је дуго очекивани процес дигиталне рестаурације српског филмског наслеђа.

У наредних годину дана филмска публика широм Србије ће имати прилику да поново погледа највећа остварења Живојина Жике Павловића, Горана Марковића, Жике Николића, Срђана Карановића и других.

6Shares

Tags:

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language