event_note Koncert
06.06.2014 - 07.06.2014 access_time 18.00

Festival POEZIKA

location_on Velika sala
event_note Koncert
06.06.2014 - 07.06.2014 access_time 18.00

Festival POEZIKA

location_on Velika sala

 

Drugi festival regionalne autorske muzike POEZIKA održava se u petak i subotu, 6. i 7. juna 2014. godine, u Kulturnom centru Novog Sada.

Tokom dve festivalske večeri, predstavljaju se odabrani izvođači iz regiona, kantautori i sastavi, stvaraoci koji neguju i dosledno afirmišu lirske vrednosti, koliko i one muzičke.
Imidž festivala POEZIKA zasniva se na promovisanju kvalitetnog autorskog rada, muzičkog i pesničkog izraza i izvođačke veštine.

Ove godine, POEZIKA se otvara za regionalnu folklornu baštinu i interpretatore tradicionalne muzike s lirskim sadržajem čije se autorstvo, zbog starine pesama, uglavnom pripisuje kolektivu.
Svake večeri predstavljaju se po dva kantautora, interpretatora ili sastava.

Obe festivalske večeri svojim nastupima otvaraju oni kantautori odnosno kantautorke, koji pobede na konkursu za posebne aktere festivala.

Izuzev muzičkih sadržaja, festival POEZIKA obuhvata filmske projekcije, književne promocije i radionice.

POEZIKA je jedinstven muzički događaj koji postoji isključivo zbog umetnosti pevanog stiha, a ujedno ‒ događaj koji afirmiše prepoznatljiv domaćinski odnos Novog Sada prema pobornicima i predstavnicima regionalnih kulturnih vrednosti.

www.poezika.com

Promotivni video- POEZIKA 2014

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja