event_note Фестивал
07.06.2013 - 08.06.2013 access_time 20.30 сати

ПОЕЗИКА – регионални фестивал ауторске музике

location_on Друга локација: Трибина младих и Велика сала Културног центра Новог Сада
event_note Фестивал
07.06.2013 - 08.06.2013 access_time 20.30 сати

ПОЕЗИКА – регионални фестивал ауторске музике

location_on Друга локација: Трибина младих и Велика сала Културног центра Новог Сада

Poezika_FlajerПрви фестивал регионалне ауторске музике ПОЕЗИКА одржава се у петак и суботу, 7. и 8. јуна 2013. године, у Културном центру Новог Сада.

Током две вечери, на фестивалу наступају извођачи, кантаутори и бендови из региона. Критеријум одабира учесника није њихова медијска препознатљивост, него квалитет стваралачког и извођачког израза. Иако ће шира новосадска публика први пут чути за поједине ауторе и саставе, после концерата у новосадском културном центру, никада их неће заборавити – то је гаранција коју даје организациони тим фестивала.

У времену потрошне репродуктивне музике, имиџ фестивала ПОЕЗИКА заснива се на промоцији и вредновању истрајног ауторског рада, снажног музичког израза и изразитог извођачког потенцијала.

Акценат је на кантауторима, појединцима, аутентичним музичким и песничким личностима, иако су на фестивалу заступљени и бендови. Предност припада онима који своје песме изводе на матерњем језику.

У духу кованице ПОЕЗИКА, одабрани су извођачи који негују културу доброг стиха, чија музика има обавезну поетску вредност и квалитетан лирски садржај. 

Сваке вечери представљају се три кантаутора односно бенда. Наступи у просеку трају 45 минута.

Концерте у обе вечери, симболично, са по једном песмом, отварају они аутори из региона, који су претходно победили на конкурсу за посебне актере фестивала.

Имена учесника биће благовремено објављена на страници нашег сајта.

Осим популаризације ауторског рада, музички фестивал ПОЕЗИКА афирмише и препознатљив домаћински однос Новог Сада према регионалним културним вредностима.

 Више информација на сајту:  www.poezika.com

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања