event_note Филмска пројекција
20.12.2015 - 20.12.2015 access_time 17.30 / 19.00 / 21.00

Еуро ин Филм: Недеља, 20. децембар

location_on Велика сала
event_note Филмска пројекција
20.12.2015 - 20.12.2015 access_time 17.30 / 19.00 / 21.00

Еуро ин Филм: Недеља, 20. децембар

location_on Велика сала
7Недеља, 20. децембар 17.30
Дани италијанског филма – Marcello Mastroianni   
Интервју / Interview / Intervista
Italy, 1987, 105 min.  Режија / Director:  Federico Fellini
Сценарио / Screenplay: Federico Fellini (story), Gianfranco Angelucci(contributing writer)
Улоге / Cast: Sergio Rubini, Antonella Ponziani, Maurizio Mein, Marcello Mastroianni
Ћинећита, велики филмски студио крај Рима, славио је 50-годишњицу и Фелинија је инетрвјуисала јапанска ТВ екипа о филмовима које је тамо направио, као и о почетку продукције свог новог филма.  Млади глумац глуми Фелинијев улазак у Ћинећиту тролејбусом да интервјуише велику звезду. Марчело Мастројани, обучен као Мандрак, пролеће поред прозора и Фелини га, праћен ТВ екипом, води ка вили Аните Екберг и  фонтани Ди Треви са чувеном сценом из филма „Сладак живот“ (1960) .

 

necu se vratiti
Недеља, 20. децембар 19.00
Главни токови / Main Stream
Нећу се вратити / I Wan’t Come Back / Ya ne vernus
Kazahstan/Rusija/Estonija/Finska/Belorusija, 2014, 110 min.  Режија / Director: Ilmar Raag
Сценарио / Screenplay: Yaroslava Pulinovich, Oleg Gaze
Улоге / Cast: Andrey Astrakhantsev, Olga Belinskaya, Alla Emintseva, Galina Mochalova, Yuriy Orlov, Polina Pushkaruk, Laina Sergeeva, Sergey Yatsenyuk, Tatyana Zykova
Награде / Awards:  Филмски фестивал Трајбека – награда Нора Ефрон – Специјално признање Илмару Рагу ; Филмски фестивал “By The Sea” – Награда Диорафте за филм и књижевност 2014; Филмски фестивал “Let’s CEE” – Главна награда за дугометражни филм 2014; Међународни филмски фестивал у Минску “Листапад” – Специјална награда председника Белорусије
У филму „Нећу се вратити“, Илмар Раг, редитељ цењеног остварења „Класа“, приказује две девојке које су прерано морале да одрасту. Ања је атрактивна и успешна млада студенткиња. Држи предавања о Бајрону и у вези је са једним професором. Једног дана живот јој се изненада мења на горе. Због лажних оптужби приморана је да побегне, прерушена у бескућницу. Током бекства, Ања упознаје 13-годишњу Кристину, сироче, која је подједнако очајна и нехајна. Њихово пријатељство представља прекретницу у Ањином животу. Поновним проживљавањем периода адолесценције, она је приморана да промени свој живот. Фантастичан филм о девојкама, међуљудским односима, напуштености и о томе како бол и усамљеност могу да једне доведу до цинизма, док други постају отворенији и спремнији да прихвате и трунку пажње.

boksНедеља, 20. децембар 21.00

Главни токови / Main Stream
Бокс  /  Box    Romania, 2015, 93 min.   Режија / Director:  Florin Șerban
Улоге / Cast: Rafael Florea, Hilda Péter, Sorin Leoveanu, …
Награде / Awards: Karlovy Vary International Film Festival 2015 – FIPRESCI Prize Florin Serban
Рафаел и Кристина су двоје људи који никада нису требали да се сретну. Он има 19 година, ромске националности, ради у ауто-перионици и жели да постане познати боксер.  Она има 34 године, мађарске националности и глуми у локалном позоришту. Кристина пролази кроз професионалну и приватну кризу. Њен муж је позоришна звезда и она је стално у његовој сенци.
Фасциниран њеном појавом, Рафаел је следи из дана у дан улицама града. Једног дана, она се случајно окренула и нашли су се лицем у лице. Следећег дана, кад се окренула, питао ју је: „Да ниси удата, да ли би се удала за мене?“ Од тог тренутка, за њих више није било повратка. Упркос разлици у годинама, националности и полу, они желе да се докажу. Свако на свој начин, крвљу, сузама, дубоком тишином и дискретним осмесима.
Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања