event_note Позоришна представа
04.09.2022 - 04.09.2022 access_time 15.00

ЕКСКЛУЗИВНО: Премијера представе „Парасомнија“ 4. септембра у Великој сали КЦНС

location_on Велика сала
event_note Позоришна представа
04.09.2022 - 04.09.2022 access_time 15.00

ЕКСКЛУЗИВНО: Премијера представе „Парасомнија“ 4. септембра у Великој сали КЦНС

location_on Велика сала

Представа Парасомнија је настала као исходиште експерименталне радионице Сензорног лавиринт театра. Она се не одвија на једној сцени, већ обликом подсећа на путовање кроз које сваки гледалац пролази појединачно као главни јунак приче. Четврти зид се брише и гледалац постаје актер. У једном тренутку из визуелног дела прелазимо у чулни свет, гледалац добија повез преко очију и тада се с традиционалног позоришног приповедања прелази на сензорно које укључује четири преостала чула, што може довести до снажних емоционалних продора.

У Парасомнији ћемо покушати да усмеримо сваког гледаоца/актера у истраживање сопственог унутрашњег света, откривајући постепено у којој мери је свестан/несвестан порекла својих мотива, поступака и система вредности. Узроци и последице различитих облика насиља међу младима биће нам полазна тачка. Истраживаћемо колико смо несвесно интегрисали наметнуте вредности савременог друштва и да ли смо способни да пробудимо лепе стране људске природе – саосећање, брижност и љубав. Који су окидачи? Буђење из несвесног биће наш задатак током ове представе. Гледалац Парасомније мора бити спреман на путовање и авантуру за коју је неизвесно куда ће га одвести…

Режија: Себастиан Добреску (Румунија)

Асистенти: Северина Простран Милетић и Милош Мацура (Србија)

Продукција: Дечији културни центар Нови Сад, 2022.

Пројекат је подржан од стране Управе за спорт и омладину Новог Сада – Канцеларије за младе и Културног центра Новог Сада.

Фото: Сензоријал театар

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања