Дунавски Дијалози: Виктор Хулик (Словачка), компјутерска графика и принтови

Тип најаве: Изложба
Датум: 29/08/2013 До: 01/09/2013
Време: 19 сати
Локација: Мали ликовни салон

Галерија Бел арт крајем августа приређује Изложбу савремене уметности подунавских земаља Дијалози на Дунаву. Ова манифестација је компонована из 15 засебних изложби које ће бити постављене у галеријским и другим новосадским и петроварадинским просторима.

У Ликовном салону Културног центра Новог Сада (Католичка порта) биће постављена изложба словачког уметника Виктора Хулика. Он је рођен у Братислави 1949. године. Студирао на Академији ликовних уметности у Бвратислави (1968-1974). Гостујући уметник на Универзитету у Њукаслу и Сандерленду (Енглеска), 1996; на Државном универзитету у Кливленду и Чарлтону (САД), 1999; те на Грузијском универзитету 2001. Био је председник Удружења уметника Словачке. Оснивач и руководилац Галерије 3 у Братислави од 1998. године. Бави се сликарством, графиком и скулпторалним објектима и инсталацијама. Један је од најзначајнијих словачких уметника, актер је снажног покрета геометријских, конкретистичких и луминокинетичких тенденција. 

На Интернационалној изложби Дунавски дијалози у Новом Саду представиће се самосталном изложбом компјутерски принтова и графика. У тим остварењима Хулик на један култивисан и аутентично ликовни начин остварује „читке“ и чисте геометријске целине. Неке од тих графика имају и аплициране покретне делове: њиховим померањем уметнику (и посматрачу) пружа се могућност индивидуалног „регулисања“ унутрашње ликовне-графичке тензије те прилагођавања уметниковог остварења сопственом сензибилитету и карактеру.

 

0Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language