event_note Изложба
16.09.2019 - 24.09.2019 access_time 19.30

ДУНАВСКИ ДИЈАЛОЗИ 2019 Дунав + у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
16.09.2019 - 24.09.2019 access_time 19.30

ДУНАВСКИ ДИЈАЛОЗИ 2019 Дунав + у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

У оквиру фестивала Дунавски дијалози, под називом Дунав + у понедељак 16. септембра у 19:30 у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада биће отворена изложба Бојана Стојчића PAST PERFECT CONTINUOUS. Изложба се може погледати сваког радног дана од 10:00 до 16:00 часова и трајаће до 24. септембра.

Дунав + је део Фестивала савремене уметности Дунавски дијалози, у коме учествују уметнци подунавског макро региона. Ове године у оквиру овог програма представљају се уметници из Црне Горе, Словеније и Босне и Херцеговине.
Уметничка интересовања Бојана Стојчића окренута су ка ,,интервенцијама” у оквиру јавног простора (оба, духовног и виртуелног). Његове интервенције су пре свега текстуалне и готово увек показују интимне мисли и идеје уметника. Натписи су постављени на одређеним местима и на различитим објектима, који долазе из уметниковог простора, те сва његова дела носе поруку која је јасна, понекад болно реалистична, саркастична, а махом и смешна.
Многи од његових радова су политички и друштвено ангажовани и користе сам простор институције за стварање писаних метафора. Радови изведени у студију су цртежи засновани на тексту или цртежи који укључују разичите наративне сликовне или текстуалне елементе.

Бојан Стојчић (Сарајево, Босна и Херцеговина, 1988)

Уз излагацко искуство у Европи и Америци, аутор је две књиге. Уз остале награде и признања, био је финалиста награде Звоно за најбољег младог уметника у Босни и Херцеговини (2014). Добитник је Награде за класични цртеж, Annale crteza у Мостару (2014), као и Награде за књигу Collegium Artisticum (2018). Његови радови су у колекцијама Deutche Telekom, Digital Art Collection, The Agnès b Fondation, The Duplex и приватним колекцијама у Аустрији, Француској, Немачкој, Мађарској, Швајцарској.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања