event_note Изложба
28.01.2013 - 18.02.2013 access_time 19 часова

ДОМИНИКА МОРАРИУ – …О ПЛОВИДБИ

location_on Трибина младих
event_note Изложба
28.01.2013 - 18.02.2013 access_time 19 часова

ДОМИНИКА МОРАРИУ – …О ПЛОВИДБИ

location_on Трибина младих

Изложба је замишљена као изложба фотографија две академске уметнице, које су сестре близнакиње. Дипломирале смо на Академији уметности у Новом Саду, једна на одсеку за сликарство, друга на графици. На фотографијама се појављују два физички врло слична лица, у комбинацији са различитим цртежима и макетама бродова, као симболима времена и његовог протицања. Фотографије макета бродова асоцијација су и игре и маштања – неопходног за креативни стваралачки процес.

Изложба је аутобиографска, јер представља визуелно путовање које истражује ко сам ја, или тачније речено – ко смо? Рођенима у пару, близанцима – вероватно се ово питање много чешће само намеће и поставља. Психолози кажу да је живот близанаца од малих ногу заснован на концепту „МИ“ а не „ЈА“..и да је то нешто против чега се они боре читавог живота, настојећи да се докажу, у константној потрази за властитим идентитетом.

Изложба истражује, на неки начин, позитивне и негативне последице једног тако интензивног и посебног односа – као што је однос близанаца. Изложба се базира на идеји близаначког односа, као интересантне полазне тачке за проналажење индивидуалног пута, сопственог идентитета и сазревање сваке индивидуе понаособ.

Коаутори изложбе су Морариу Даниела и Жељко Радовић.

Реализацију изложбе финансијски је помогао Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање АП Војводина.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања