event_note Ciklus
31.05.2014 - 01.06.2014 access_time 19 sati

Dijalozi o scenskom dizajnu

Ciklus: Dijalozi o scenskom dizajnu
location_on Druga lokacija: Rektorat Univerziteta u Novom Sadu
event_note Ciklus
31.05.2014 - 01.06.2014 access_time 19 sati

Dijalozi o scenskom dizajnu

Ciklus: Dijalozi o scenskom dizajnu
location_on Druga lokacija: Rektorat Univerziteta u Novom Sadu

 

Pozivamo Vas na ciklus razgovora

„Dijalozi o scenskom dizajnu“
Uvod u INFANT i razgovor o projektu „Granica“

 

Dijalozi 6: Branko Pavić i Dragana Konstantinović

Subota, 31. maj, 19.00
Rektorat Univerziteta u Novom Sadu, dr Zorana Đinđića bb
Univerzitetski klub

 

Dijalozi 7: Oliver Frljić i Tatjana Dadić Dinulović

Nedelja, 1. jun, 19.00
Rektorat Univerziteta u Novom Sadu, dr Zorana Đinđića bb
Univerzitetski klub

 

Branko Pavić (Beograd, 1959) je grafičar i redovni profesor na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Bavi se različitim formama vizuelne umetnosti. U svom pedagoškom radu eksperimentiše sa novim oblicima i metodama nastave iz oblasti umetnosti (Radionica 301, Arhitektonski fakultet; Narratives of the Unseen, British Council, Beograd / Glazgov; Hybrid Hybrid City, British Council, Beograd / Atina / Istanbul / Glazgov). Kao dobitnik Fulbright i Art’s link stipendije boravio je na specijalizaciji na Pratt Institute (Bruklin, SAD), Kala Art Institute (Berkli, SAD), Grafiken Hus (Mariefred, Švedska) i Nagasawa Art Park (Avaji, Japan). Sarađivao je na projektima iz oblasti pozorišta, arhitekture i likovnih umetnosti. Dobitnik je više nacionalnih i internacionalnih nagrada. Autor je nacionalne postavke Srbije na Praškom kvadrijenalu 2007. godine i koautor projekta Rekonstrukcije i revitalizacije kule Nebojša i njene izložbene postavke. Kao grafičar samostalno izlaže od 1983. godine (Beograd, Sarajevo,Ljubljana, Hag, Prag, Seul).
Oliver Frljić (Travnik, 1976) je hrvatski pozorišni reditelj. Diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu, kao i pozorišnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Među njegovim najznačajnijim režijama su predstave „Proklet bio izdajica svoje domovine!“ (Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana), „Buđenje proljeća“ (Zagrebačko kazalište mladih), „Turbo folk“ (HNK Ivan Pl. Zajc, Rijeka), „Otac na službenom putu“ (Atelje 212, Beograd) i „Danteova smrt“ (Dubrovačke ljetne igre), kao i autorski projekti „Zoran Đinđić“ (Atelje 212) i „Mrzim istinu!“ (Teatar ITD u Zagrebu). Njegov autorski projekat „Kukavičluk“ (Narodno pozorište Subotica) trostruki je dobitnik Sterijine nagrade 2011. i smatra se pozorišnim događajem sezone. Oliver Frljić dobitnik je brojnih priznanja za pozorišnu režiju na domaćim i međunarodnim festivalima, uključujući nagrade Sterijinog pozorja za režiju, Bitef festivala za najbolju predstavu i nagradu Orlando, Dubrovačkih ljetnih igara, za najveći umetnički domet u dramskom programu. Režirao je u pozorištima Hvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Nemačke i Poljske.

Razgovori sa Brankom Pavićem i Oliverom Frljićem biće posvećeni njihovom umetničkom radu, kao i umetničkom projektu „Granica“ studenata prve generacije osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna.

Projekat Granica se pridružuje pomoći stanovništvu ugroženom od poplava. Pozivamo Vas da prisustvujete izložbi i novčanom donacijom podržite akciju.

 

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja