event_note Циклус
31.05.2014 - 01.06.2014 access_time 19 сати

Дијалози о сценском дизајну

Циклус: Дијалози о сценском дизајну
location_on Друга локација: Ректорат Универзитета у Новом Саду
event_note Циклус
31.05.2014 - 01.06.2014 access_time 19 сати

Дијалози о сценском дизајну

Циклус: Дијалози о сценском дизајну
location_on Друга локација: Ректорат Универзитета у Новом Саду

 

Позивамо Вас на циклус разговора

„Дијалози о сценском дизајну“
Увод у ИНФАНТ и разговор о пројекту „Граница“

 

Дијалози 6: Бранко Павић и Драгана Константиновић

Субота, 31. мај, 19.00
Ректорат Универзитета у Новом Саду, др Зорана Ђинђића бб
Универзитетски клуб

 

Дијалози 7: Оливер Фрљић и Татјана Дадић Динуловић

Недеља, 1. јун, 19.00
Ректорат Универзитета у Новом Саду, др Зорана Ђинђића бб
Универзитетски клуб

 

Бранко Павић (Београд, 1959) је графичар и редовни професор на Архитектонском факултету у Београду. Бави се различитим формама визуелне уметности. У свом педагошком раду експериментише са новим облицима и методама наставе из области уметности (Радионица 301, Архитектонски факултет; Narratives of the Unseen, British Council, Београд / Глазгов; Hybrid Хyбрид City, British Council, Београд / Атина / Истанбул / Глазгов). Као добитник Fulbright и Аrt’s link стипендије боравио је на специјализацији на Pratt Institute (Бруклин, САД), Kala Art Institute (Беркли, САД), Grafiken Hus (Мариефред, Шведска) и Nagasawa Art Park (Аvаји, Јапан). Сарађивао је на пројектима из области позоришта, архитектуре и ликовних уметности. Добитник је више националних и интернационалних награда. Аутор је националне поставке Србије на Прашком квадријеналу 2007. године и коаутор пројекта Реконструкције и ревитализације куле Небојша и њене изложбене поставке. Као графичар самостално излаже од 1983. године (Београд, Сарајево,Љубљана, Хаг, Праг, Сеул).
Оливер Фрљић (Травник, 1976) је хрватски позоришни редитељ. Дипломирао је филозофију и религијску културу, као и позоришну режију и радиофонију на Академији драмске умјетности у Загребу. Међу његовим најзначајнијим режијама су представе „Проклет био издајица своје домовине!“ (Словенско младинско гледалишче, Љубљана), „Буђење прољећа“ (Загребачко казалиште младих), „Турбо фолк“ (ХНК Иван Пл. Зајц, Ријека), „Отац на службеном путу“ (Атеље 212, Београд) и „Дантеова смрт“ (Дубровачке љетне игре), као и ауторски пројекти „Зоран Ђинђић“ (Атеље 212) и „Мрзим истину!“ (Театар ИТД у Загребу). Његов ауторски пројекат „Кукавичлук“ (Народно позориште Суботица) троструки је добитник Стеријине награде 2011. и сматра се позоришним догађајем сезоне. Оливер Фрљић добитник је бројних признања за позоришну режију на домаћим и међународним фестивалима, укључујући награде Стеријиног позорја за режију, Битеф фестивала за најбољу представу и награду Орландо, Дубровачких љетних игара, за највећи уметнички домет у драмском програму. Режирао је у позориштима Хватске, Србије, Словеније, Црне Горе, Немачке и Пољске.

Разговори са Бранком Павићем и Оливером Фрљићем биће посвећени њиховом уметничком раду, као и уметничком пројекту „Граница“ студената прве генерације основних студија Сценске архитектуре, технике и дизајна.

Пројекат Граница се придружује помоћи становништву угроженом од поплава. Позивамо Вас да присуствујете изложби и новчаном донацијом подржите акцију.

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања