event_note Циклус
09.05.2014 - 09.05.2014 access_time 17 сати

Дијалози 4: Мајкл Ремзор (Michael Ramsaur) и Миљана Зековић – Увод у ИНФАНТ

Циклус: „Дијалози о сценском дизајну“
location_on Велика сала
event_note Циклус
09.05.2014 - 09.05.2014 access_time 17 сати

Дијалози 4: Мајкл Ремзор (Michael Ramsaur) и Миљана Зековић – Увод у ИНФАНТ

Циклус: „Дијалози о сценском дизајну“
location_on Велика сала

 

Мајкл Ремзор (Michael Ramsaur) је професор Дизајна светла и директор продукције на Универзитету Станфорд, где је био и директор Департмана за драму.

Почасни је професор на Централној академији драме у Пекингу. Као стручни  саветник радио је на Универзитету уметности у Београду, Баварској Позоришној академији, Тринити колеџу у Даблину и Универзитету уметности на Тајвану. Био је председник Међународне организације сценографа, позоришних архитеката и техничара OISTAT, а недавно је изабран за сарадника Америчког Института за позоришну технологијуUSITT. Држао је предавања и стручне радионице у 19 земаља. Као дизајнер светла учествовао је у преко 200 позоришних продукција. Добитник је Fulbright стипендијеи бројних награда за дизајн светла. Организатор је Сценофест-а на Прашком квадријеналу и уредник дигиталног вишејезичног лексикона и речника стручних термина позоришног дизајна.

Циклус разговора „Дијалози о сценском дизајну“ представља наставак серије предавања која су наставници Департмана за архитектуру и урбанизам Факултета техничких наука у Новом Саду одржали 2013. године у Културном центру Новог Сада под насловом „Шта је сценски дизајн?“. Ове године, наставници ће угостити седам значајних домаћих и страних личности из области сценске уметности, са којима ће разговарати о темама везаним за њихов стваралачки однос према сценском дизајну као специфичној области интердисциплинарног уметничког деловања. У овом циклусу биће представљени гостујући професори, будући сарадниции истакнути ствараоци који ће учествовати у настави сценског дизајна на Факултету техничких наука у Новом Саду у школској 2014/15. години. Циклус разговора представља и део припрема за упис на све нивое студија сценског дизајна.

 

Фотографија Нина Комел 2014.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања