Дијалози 4: Мајкл Ремзор (Michael Ramsaur) и Миљана Зековић – Увод у ИНФАНТ

Циклус: „Дијалози о сценском дизајну“
Тип најаве: Циклус
Датум: 09/05/2014 До: 09/05/2014
Време: 17 сати
Локација: Велика сала

poz Michael Ramsaur

Мајкл Ремзор (Michael Ramsaur) је професор Дизајна светла и директор продукције на Универзитету Станфорд, где је био и директор Департмана за драму.

Почасни је професор на Централној академији драме у Пекингу. Као стручни  саветник радио је на Универзитету уметности у Београду, Баварској Позоришној академији, Тринити колеџу у Даблину и Универзитету уметности на Тајвану. Био је председник Међународне организације сценографа, позоришних архитеката и техничара OISTAT, а недавно је изабран за сарадника Америчког Института за позоришну технологијуUSITT. Држао је предавања и стручне радионице у 19 земаља. Као дизајнер светла учествовао је у преко 200 позоришних продукција. Добитник је Fulbright стипендијеи бројних награда за дизајн светла. Организатор је Сценофест-а на Прашком квадријеналу и уредник дигиталног вишејезичног лексикона и речника стручних термина позоришног дизајна.

Циклус разговора „Дијалози о сценском дизајну“ представља наставак серије предавања која су наставници Департмана за архитектуру и урбанизам Факултета техничких наука у Новом Саду одржали 2013. године у Културном центру Новог Сада под насловом „Шта је сценски дизајн?“. Ове године, наставници ће угостити седам значајних домаћих и страних личности из области сценске уметности, са којима ће разговарати о темама везаним за њихов стваралачки однос према сценском дизајну као специфичној области интердисциплинарног уметничког деловања. У овом циклусу биће представљени гостујући професори, будући сарадниции истакнути ствараоци који ће учествовати у настави сценског дизајна на Факултету техничких наука у Новом Саду у школској 2014/15. години. Циклус разговора представља и део припрема за упис на све нивое студија сценског дизајна.

 

Фотографија Нина Комел 2014.

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language