event_note Predavanja
26.04.2014 - 26.04.2014 access_time 18 sati

Dijalozi o scenskom dizajnu

location_on Tribina mladih
event_note Predavanja
26.04.2014 - 26.04.2014 access_time 18 sati

Dijalozi o scenskom dizajnu

location_on Tribina mladih

 

Učestvuju: Miloš Sofrenović i Tatjana Dadić Dinulović

Uvod u Infant: „Dijalozi o scenskom dizajnu“

Miloš Sofrenović (Beograd, 1976) je izvođač, koreograf i reditelj. Školovao se u oblasti plesa i koreografije na Trinity Laban Conservatoire (Dance Academy) u Londonu. Za izvođački, koreografski i rediteljski rad dobio je nekoliko nacionalnih i međunarodnih stipendija. Sarađivao je sa velikim brojem značajnih koreografa, a svoj rad prikazao je na festivalima u Njujorku, Londonu, Edinburgu, Beču, Istanbulu, Singapuru, Stokholmu, Gracu, Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Rijeci i drugim gradovima. Bio je član žirija na nekoliko festivala i takmičenja. Selektor je festivala Infant.

Ciklus razgovora „Dijalozi o scenskom dizajnu“ predstavlja nastavak serije predavanja koja su nastavnici Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu održali 2013. godine u Kulturnom centru Novog Sada pod naslovom „Šta je scenski dizajn?“.

Ove godine, nastavnici će ugostiti sedam značajnih domaćih i stranih ličnosti iz oblasti scenske umetnosti, sa kojima će razgovarati o temama vezanim za njihov stvaralački odnos prema scenskom dizajnu kao specifičnoj oblasti interdisciplinarnog umetničkog delovanja. U ovom ciklusu biće predstavljeni gostujući profesori, budući saradnici i istaknuti stvaraoci koji će učestvovati u nastavi scenskog dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu u školskoj 2014/15. godini. Ciklus razgovora predstavlja i deo priprema za upis na sve nivoe studija scenskog dizajna.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja