event_note Предавања
26.04.2014 - 26.04.2014 access_time 18 сати

Дијалози о сценском дизајну

location_on Трибина младих
event_note Предавања
26.04.2014 - 26.04.2014 access_time 18 сати

Дијалози о сценском дизајну

location_on Трибина младих

 

Учествују: Милош Софреновић и Татјана Дадић Динуловић

Увод у Инфант: „Дијалози о сценском дизајну“

Милош Софреновић (Београд, 1976) је извођач, кореограф и редитељ. Школовао се у области плеса и кореографије на Тринитy Лабан Цонсерватоире (Данце Ацадемy) у Лондону. За извођачки, кореографски и редитељски рад добио је неколико националних и међународних стипендија. Сарађивао је са великим бројем значајних кореографа, а свој рад приказао је на фестивалима у Њујорку, Лондону, Единбургу, Бечу, Истанбулу, Сингапуру, Стокхолму, Грацу, Београду, Новом Саду, Загребу, Ријеци и другим градовима. Био је члан жирија на неколико фестивала и такмичења. Селектор је фестивала Инфант.

Циклус разговора „Дијалози о сценском дизајну“ представља наставак серије предавања која су наставници Департмана за архитектуру и урбанизам Факултета техничких наука у Новом Саду одржали 2013. године у Културном центру Новог Сада под насловом „Шта је сценски дизајн?“.

Ове године, наставници ће угостити седам значајних домаћих и страних личности из области сценске уметности, са којима ће разговарати о темама везаним за њихов стваралачки однос према сценском дизајну као специфичној области интердисциплинарног уметничког деловања. У овом циклусу биће представљени гостујући професори, будући сарадници и истакнути ствараоци који ће учествовати у настави сценског дизајна на Факултету техничких наука у Новом Саду у школској 2014/15. години. Циклус разговора представља и део припрема за упис на све нивое студија сценског дизајна.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања