event_note Tribine
20.11.2013 - 20.11.2013 access_time 20 časova

Da li su „svi muškarci isti“ ili je „problem u ženama“?

location_on Tribina mladih
event_note Tribine
20.11.2013 - 20.11.2013 access_time 20 časova

Da li su „svi muškarci isti“ ili je „problem u ženama“?

location_on Tribina mladih

Govoriće:

Sanja Perković Goga, psihoterapeutkinja čija je jedna od oblasti interesovanja i rada ravnopravnost polova; govorila je na prvoj TEDx konferenciji u Novom Sadu.

– Tamara Divljak, sociološkinja, aktivistkinja Centra za rodne alternative “Alter” i aktivistkinja udruženja “Ženska inicijativa – Jefimija”, učestvovala je u više istraživanja u vezi sa položajem žena i rodnom ravnopravnošću.    

Na ovoj, drugoj u nizu tribina koje se održavaju pod nazivom „Tribina mladih“, pokreće se pitanje muško-ženskih odnosa u Novom Sadu, naročito među mladima.     

Pored navedenih govornika koji će napraviti uvodne govore od 10 minuta, na tribini će imati kratak govor (3-5 minuta) dve studentkinje i dvojica studenata u cilju osvetljavanja pitanja i problema sa što više aspekata i stvaranja temelja za konkstruktivnu raspravu. Posle ovog uvodnog dela ideja je da se i publika, kao i prošli put, uključi u debatu i da svako iskaže svoje mišljenje, postavi pitanja govornicima i da svi zajedno debatuju o temi kako bi se podigla svest o problemu i kako bi se, po mogućstvu, iznašlo kreativno rešenje.         

Logotip 1

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja