event_note Koncert
19.03.2013 access_time 20 sati

Ciklus: Paviljon muzike (Lucia Todoran, Ato Kauara, Strahinja Đokić)

location_on Tribina mladih
event_note Koncert
19.03.2013 access_time 20 sati

Ciklus: Paviljon muzike (Lucia Todoran, Ato Kauara, Strahinja Đokić)

location_on Tribina mladih

Pozivnica - Paviljon muzike 19.3.2013.

Biografije izvođača

Lucia Todoran, meco-sopran, rođena je u Novom Sadu 1986 godine. Diplomirala je solo pevanje (2010) na Muzičkoj akademiji G. Dima, u Klužu (Rumunija),u klasi prof. Julija Merka, kao stipendista Rumunske vlade i Ministarstva za obrazovanje Rumunije. Master studije završila je 2012. godine na istoj akademiji, u klasi prof. George Rosu, takođe kao stipendista Rumunskog ministarstva za obrazovanje. U toku svog muzičkog obrazovanja sarađivala je sa prof. Verom Vitkaj-Kovač (Srbija), prof. Mircea Moisa (Rumunija), Horiana Branisteanu (Austrija), Andrada Nas (Rumunija). Imala je zapažene koncerte u Klužu, Sibiu, Trgu Mureš, Sigišoara (Rumunija). U okviru Operskog studija u Klužu nastupala je u ulogama: Marćelina iz opere Figarova ženidba V.A. Mocarta, Fidalma iz opere Tajno Venčanje, D. Ćimaroze, Orfej iz istoimene opere K.V. Gluka, Rozina iz opere Seviljski Berberin – Rosinija i u ulozi Karmen iz istoimene Bizeove opere.

Lucia Todoran

Ato Kauara, sopran, rođena je u Kjotu (Japan), 1984 godine. Diplomirala je solo-pevanje na Muzičkoj akademiji u Klužu (Rumunija), u klasi profesora George Rosu, kao stipendista Ministarstva Rumunije. Master studije je završila takođe na Muzičkoj akademiji u Klužu, u klasi profesora George Rosu, kao stipendista Ministarstva obrazovanja Rumunije. Sarađuje i usavršava vokalnu tehniku sa profesorom Mircea Moisa (Rumunija). Koncertno je nastupala  u Kjotu i Tokiju (Japan) i u Sigišoari, Klužu i Trgu Mures (Rumunija).  U okviru Operskog Studija u Klužu nastupala je u ulogama: Kontese iz opere Figarova ženidba V.A. Mocarta, Serafine iz Donicetijeve opere Zvonce, Elvire iz Mocartove opere Don Điovani.

Ato Kauara

Strahinja Đokić, rođen je u Novom Sadu. Srednje muzičko obrazovanje završio je u MŠ Isidor Bajić u Novom Sadu, odsek klavir, u klasi prof. Dramane Popov Marić. Školovanje nastavlja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, klasa prof. Biljane Gorunović. Član je Novosadskog kamernog muzičkog društva. Od 2011. godine angažovan je kao klavirski saradnik u Operi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Strahinja Đokić

 

  

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja